Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta Canlı Hayvan Pazarı; 3 Ay Aradan Sonra Tekrar Açıldı

Isparta Canlı Hayvan Pazarı; 3 Ay Aradan Sonra Tekrar Açıldı

ISPARTA 3.06.2020 08:34:00 0
Isparta Canlı Hayvan Pazarı; 
3 Ay Aradan Sonra 
Tekrar Açıldı
Koronavirüs (Covid – 19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 3 ay önce İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararıyla kapatılan Yazısöğüt Köyündeki Canlı Hayvan Pazarı bugün itibariyle yeniden hizmete açıldı.
 
Isparta Merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü sınırları içinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı bilindiği gibi 19 Mart 2020 tarihinde Koronavirüs (Covid – 19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunun tavsiyeleri üzerine İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından kapatılmasına karar verilmişti.
ADIGÜZEL; “HAYVAN PAZARINI
BUGÜN İTİBARİYLE AÇTIK”
Her hafta Çarşamba günleri kurulan Hayvan Pazarının 3 Haziran 2020 tarihi yani bugün itibariyle tekrar hizmet vermeye başladığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Adıgüzel, Hayvan Pazarı açılışının Isparta halkına ve yetiştiricilere hayırlar getirmesini temenni etti. Pazarın kapalı olduğu sürede Belediye ekipleri tarafından detaylı ve yoğun bir şekilde dezenfekte edildiğini, giriş ve çıkışların kontrol altında olduğunu ifade eden Müdür Adıgüzel; “Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve  dolayısıyla ilimizde de Koronavirüsle mücadele çalışmaları devam etmektedir. Geçtiğimiz Mart ayında pandeminin yoğun bir şekilde yaşanmasından dolayı Hayvan Pazarı geçici bir süreyle kapatılmıştı. Ancak, Devletimizin aldığı kararlar çerçevesinde ve 1 Haziran itibariyle başlatılan normalleşme süreci kapsamında ticari hayatın canlandırılması amacıyla hayvan pazarını bugün itibariyle açmış bulunuyoruz.
“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”
Zira, Ramazan Bayramı sonrasına hayvan piyasasında kurbanlık hayvan hareketleri artmaktadır. Bu doğrultuda üreticileri rahatlatabilmek amacıyla İlimiz Hayvan Pazarının açılmasını kararlaştırdık. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yeni bir normalleşme sürecine geçmemiz gerekiyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz de Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, STK’larımızın desteği ve işbirliğiyle tüm önlemlerimizi aldık. Gönül rahatlığıyla hayvan yetiştiricilerimiz hayvanlarının satışlarını gerçekleştirebilecek” dedi.
PAZARA GİRİŞLERDE SIKI TEDBİRLER
Pandemi sürecinin devam ettiğini ve Pazar girişlerinde sıkı tedbirler uygulanacağını vurgulayan İl Müdürü Adıgüzel; “Pazarlara girişten itibaren tedbirlerimiz etkili olacak. Tüm araçlar dezenfekte edildikten sonra pazara alınacak. Pazar içerisinde hayvanların satılacağı padokların yanında yayalarımız için özel bölümler oluşturuldu. Pazarımızın çeşitli yerlerine Koronavirüsle ilgili uyarıcı levhalarımızı astık. Bun uyarılara riayet edildiği sürece sorun olmayacaktır. Ben, Hayvan Pazarına gelen vatandaşlarımızdan mutlak suretle maske takmalarını ve sosyal mesafeye uymalarını istiyorum. Kurallara uyulduğunda Allah’ın izniyle herhangi bir sorun yaşanmayacaktır” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °