Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; İnsanlarımızın Sağlıklı Ortamda Yaşamasını Savunmaya Devam Edeceğiz

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; İnsanlarımızın Sağlıklı Ortamda Yaşamasını Savunmaya Devam Edeceğiz

ISPARTA 12.08.2021 14:02:00 0
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan; 
İnsanlarımızın 
Sağlıklı Ortamda
Yaşamasını Savunmaya
Devam Edeceğiz
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan Isparta ile Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan orman yangınlarında insanların yaşamlarını yitirdiklerini veya sağlıklı yaşam ortamını kaybettiklerini belirterek; “Dün olduğu gibi bugün de insanımızın sağlıklı bir ortamda yaşama hakkını savunmakta kararlıyız. Orman yangınları nedeniyle büyük zarar gören bölge halkının yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.
 
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyünde Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’ndaki ormanlık alanda çıkan yangın nihayet söndürüldü. Yaşanan yangınlar, insanlar gibi doğal yaşamdaki birçok canlının ve ağaçların da zarar görmesine sebep olmuştur. Son bir ayda meydana gelen yangınlarda şu ana kadar Sağlık Bakanlığı verilerine göre 9 kişi hayatını kaybetmiştir.
 
İnsan yaşamlarının son bulmasının acısı yanında doğanın uzun bir süre kendini yenilemek için vereceği mücadele, birbirinden farklı hayvan türünün hiçbir canlı için kabul edilemeyecek şekilde kaybı, her türlü özel bitki örtüsünün yok olması sadece bir bölgede çıkan yangında insan olan herkesin vicdanını yaralayan ve bir daha asla tekrarlanmamasını istediğimiz gerçeklerdir.
 
Yaşadığımız yangınlar; doğaya kulak asmayıp, küresel ve yerel verdiğimiz zararların karşımıza çıkardığı iklim krizinin ve diğer doğa tahribatlarının kötü sonuçlardan biridir. İklim krizi artık geri dönülmez aşamaya ulaştığı gözlenmeye başladı. Isparta –Burdur Tabip Odası Başkanlığı olarak Isparta ile Türkiye’nin birçok yerinde başlayan ve doğanın, bireylerin, toplumun ve geçim kaynaklarının zarar gördüğü yangınlarda yaşamını yitirenlerimizin yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralananlarımıza da acil şifalar dileriz. Dün olduğu gibi bugün de insanımızın sağlıklı bir ortamda yaşama hakkını savunmakta kararlıyız. Orman yangınları nedeniyle büyük zarar gören bölge halkının yanında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °