Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Karahan; Şiddetle Kınıyoruz!

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Karahan; Şiddetle Kınıyoruz!

ISPARTA 23.08.2021 12:26:00 0
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Karahan;  
Şiddetle
Kınıyoruz!
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, Burdur Devlet Hastanesi’nde meydana gelen ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek; “Sağlık çalışanlarımızın yanındayız” dedi.
 
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Burdur Devlet Hastanesi’ne gelen aile çocuklarına enjeksiyon yapılması sırasında çocuğun kolunu acıttığı gerekçesiyle acil servisteki görevli hemşirelere darp edilmiş ayrıca olayı yatıştırmaya çalışan güvenlik görevlilerine de saldırıda bulunulmuştur. Ailenin dışarıda bekleyen yakınlarının da müdahale etmesiyle olay daha da gerginleşmiştir.
Pandemi sürecinde koşturan, yorulan sağlıkçılarımızın birde şiddete uğramasını, kendilerine yapılan şiddete maruz kalarak motivasyonunun bozulmasını üzülerek görmekteyiz. Olayın faillerinin adli makamlarca gerekli hukuki işlemlerin başlatılması, şiddet olaylarının yaşanmaması için yetkililer ve idari makamlarca tedbir almasını yeniden ve bir daha talep ediyoruz.
 
Yaşadığımız toplumda şiddet içeren olaylar giderek yaygınlaşmaktadır. Toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık çalışanlarının tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Günümüzde; Covid-19 pandemisinin eklenen yükü nedeniyle yoğun, yorucu günler geçiren sağlık çalışanları tükenmiş durumdadır. Bu süreçte hakları da teslim edilmeyen, emekleri görmezden gelinen sağlık çalışanları bir de şiddete uğramanın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda bırakılmıştır.
 
Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları sağlıkta şiddetin önlenmesi, sağlık kuruluşlarının çalışma koşullarının güvenli ve sağlıklı hale getirilmesi için yoğun çaba göstermektedir. Bu konuda geliştirdiğimiz kapsamlı önerilerimiz ve taleplerimiz bulunmaktadır. Sağlıkta şiddete ilişkin caydırıcılığın arttırılması için suç ve cezalara ilişkin düzenleme yapılması temel taleplerimizdendir.
Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °