Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta – Burdur Dağ Yolu’nun Ne Zaman Biteceği Konusunda; Bir Tarih de Ulaştırma Bakanı Verdi

Isparta – Burdur Dağ Yolu’nun Ne Zaman Biteceği Konusunda; Bir Tarih de Ulaştırma Bakanı Verdi

ISPARTA 19.06.2021 17:21:00 0
Isparta – Burdur Dağ Yolu’nun Ne Zaman Biteceği Konusunda; 
Bir Tarih de
Ulaştırma Bakanı
Verdi
Bilindiği gibi, Isparta’da yıllardır bir türlü tamamlanamayan Isparta – Burdur Dağ Yolu için gerek İl Koordinasyon Toplantılarında gerekse siyasi toplantılarda ‘Şu yıl bitecek, bu yıl bitecek’ diye tarihler verilir. Ancak, yol bir türlü bitirilemez. Bu konuda son olarak tarih veren isim ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu. Bakan Karaismailoğlu, söz konusu yolun bu yılsonuna kadar yani 31 Aralık 2021 tarihine kadar bitirileceğini açıkladı.
 
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU
ISPARTA’YA GELDİ
Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Isparta’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk olarak Isparta Valiliğini ziyaret etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Isparta ziyaretinde ayrıca yatırımları İnceledi.  
VALİ SEYMENOĞLU’NDAN
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BRİFİNG
TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Isparta Milletvekili Recep, Özel, Mehmet Uğur Gökgöz ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de  eşlik ettiği ziyarette Vali Ömer Seymenoğlu tarafından Bakan Karaismailoğlu’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Isparta’da  devam eden yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.
BELEDİYE’Yİ ZİYARET ETTİ
Valilik ziyaretinin ardından Isparta Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Isparta merkezinde esnaf ziyaretinde de bulunarak sohbet etti, bol kazançlar diledi.
ISPARTA – BURDUR DOSTLUK
YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Isparta-Burdur Dostluk Yolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak yolun son durumu ile ilgili ilgililerden brifing aldı.
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU; “YOL, İKİ İL
ARASINDAKİ MESAFEYİ 6 KM. DAHA KISALTACAK”
Burada açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapımı devam eden yol iki il arasındaki mesafenin 14 kilometreye düşeceğini belirtti. Bakan Karaismailoğlu “Isparta-Burdur Dostluk Yolu, iki güzide şehrimiz arasındaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecek.
“BU YOLU YILSONUNA
KADAR BİTİRECEĞİZ”  
Proje’mizde, askeriye trompet tipinde köprülü kavşak ve 236 m uzunluğunda 1 adet viyadük ile birlikte yolumuz bölünmüş yol standardında olacak. Bu yıl tamamlayacağımız Isparta-Burdur Dostluk Yolu’muzun hizmete girmesiyle birlikte, sağlanacak tasarruf, zamandan yıllık 17 milyon lira, akaryakıttan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira olacak” dedi.
ISPARTA HALKI TAKİP EDECEK
Bakan Karaismailoğlu’nun da bir tarih vererek yılsonuna kadar biteceğini açıklaması, Isparta halkı tarafından yakınen takip edilecek. Bakalım, Isparta – Burdur Dağ Yolu gerçekten 31 Aralık 2021 tarihinde bitecek mi?
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °