Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan; Denetim Komisyonu Yenilendi

Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan; Denetim Komisyonu Yenilendi

ISPARTA 4.01.2022 08:23:00 0
Isparta Belediyesini Denetleyecek Olan; 
Denetim 
Komisyonu 
Yenilendi
Belediye Meclisi, görev süresi dolan Belediye Denetim Komisyonu üyelerini yeniden belirledi. Beş kişilik komisyonda üçü Ak Partili, 1’i MHP’li ve 1’i CHP’li olmak üzere 5 meclis üyesi yer aldı.  
 
Dün yapılan Belediye Meclisi Ocak ayı birinci toplantısında, Belediye’nin hesaplarını denetlemek için kurulan ve görev süresi dolan Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Ak Parti’nin Meclis Grup Sözcüsü Fahrettin Gözgün, söz alarak Denetim Komisyonu üyelikleri için partilerinden Mehmet Ören, Özler Erdoğan ve Hacer Kutlu’yu aday gösterdi. MHP’den Oğuzhan Göker aday gösterilirken, CHP’den de Mustafa Dülgerbaki aday gösterildi.  
AK PARTİ’DEN 3,
MHP’DEN 1 VE CHP’DEN 1 ÜYE
Kanun gereği kapalı zarf usulü ile seçim ve parti üyelerinin meclisteki sayılarına göre belirlenen Denetim Komisyonunda 3 iktidar, 2 muhalefet partisi temsilcisi bulunuyor. Buna göre; Tahtaya Denetim Komisyonu üyelikleri için yerelde iktidar olan Ak Parti’den Mehmet Ören, Özler Erdoğan ve Hacer Kutlu, MHP’den ise Oğuzhan Göker ve CHP’den Mustafa Dülgerbaki’nin isimleri yazıldı.
İŞTE DENETİM
KOMİSYONU ÜYELERİ
Yapılan gizli oylama ve üç partiden birer kadın üyenin oluşturduğu Tasnif Heyeti tarafından sayımı yapılan oylar sonucu; aday listesindeki isimlerin dışında başka isim çıkmadı. Bura göre; Ak Parti’nin adayları Mehmet Ören (25 oy), Özler Erdoğan (29 oy) ve Hacer Kutlu (29 oy). MHP’den Oğuzhan Göker (26 oy) ve CHP’den Mustafa Dülgerbaki (26 oy) alarak Denetim Kurulu üyeliğine seçildiler. 3 oy ise boş çıktı. Söz konusu Denetim komisyonu bir yıl süre ile belediye hesaplarını denetlemek üzere görev yapacak.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °