Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta Belediyesi’nden; Ihlamur Yaprağı Açıklaması

Isparta Belediyesi’nden; Ihlamur Yaprağı Açıklaması

ISPARTA 5.09.2022 16:35:00 0
Isparta Belediyesi’nden; 
Ihlamur 
Yaprağı
Açıklaması
Isparta Belediyesi, son günlerde şehrimizde bulunan ıhlamur ağaçlarının yapraklarının kuruduğuna ilişkin belediyeye yapılan müracaatlar dolayısıyla açıklama yapılmasının zorunluğu oluştuğunu bildirdi.
 
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama ise şöyle; “Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından önceki yıllarda dikilen, bakımı yapılan ağaç türlerinden ıhlamur ağaçları şehrimizde 2 türden oluşmaktadır.
Gümüşü yapraklı ıhlamur olarak bilinen Tilia Tomentosa çeşidi Isparta iklim koşullarında herhangi bir sorun yaşamamaktadır.
Bunun yanında küçük yapraklı ıhlamur olarak bilinen Tilia Cordota türü ıhlamur ağaçları ise son yılarda iklim şartlarındaki değişimden kaynaklı yüksek sıcaklık ve kuru hava şartları nedeniyle olumsuz etkilenme gösterebilmektedir. Bu sadece dönemsel bir yaprak kuruması olup, hava sıcaklıklarının biraz düşmesiyle birlikte yeniden yapraklanma göstermektedir. Dolayısıyla müracaata bahse konu olan durum ağaç kuruması değildir. 
Belediyemiz tarafından gerek yeşil alanlarımızın gerekse ağaçlarımızın periyodik olarak bakımları, gübreleme, sulama ve ilaçlamaları yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °