Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Belediyesi’nden Enerji Atılımı; Elektrik Faturası Ödemeyecek!

Isparta Belediyesi’nden Enerji Atılımı; Elektrik Faturası Ödemeyecek!

ISPARTA 29.03.2022 14:47:00 0
Isparta Belediyesi’nden Enerji Atılımı; 
Elektrik Faturası Ödemeyecek!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Senirce köyünde 5.6 KVA’lık, Isbaş Fabrikasında 1 KVA’lık ve yeni Otogar’ın çatısına da 5 KVA’lık olmak üzere toplam 7.6 KVA’lık Güneş Enerjisi Sistemi kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek; “Hedefimiz, Belediye olarak tüm elektrik giderlerimizi kendimiz karşılamak ve hatta artanını devlete satmaktır” dedi.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bugün Yakaören köyü yakınlarında bulunan Belediye’ye ait ISBAŞ Bims Blok Fabrikasında güneş enerjisi yatırımları konusunda bir basın toplantısı düzenledi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “BU
YATIRIMLAR BİZİ ÇOK RAHATLATACAK”
Bugün saat 12.30’da gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra ISBAŞ Fabrikasından briket alarak satma yetkisi olan 5 Bayi yetkilisi de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, elektrik fiyatları bir hayli yükseldi. Biz de Belediye olarak yaklaşık 200 bin liralık elektrik faturası ödüyoruz. İşte bu noktadan hareketle kısa adı GES olan Güneş Enerjisi Santralleri kurma yatırımlarına başlamış bulunuyoruz.
“ISBAŞ FABRİKAMIZ KENDİ
ELEKTRİĞİNİ KENDİSİ ÜRETECEK”
Bu konuda ilk olarak geçtiğimiz aylarda merkez Senirce köyü tepelerine güneş enerjisi panellerimizi monte etmeye başladık. Şimdi ise bugün burada ISBAŞ Bims Blok fabrikamızda da böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu konuda sipariş ettiğimiz güneş enerjisi panellerimiz fabrikamıza ulaşmış durumda.
“YENİ OTOGAR’IN
ÇATISINA DA GES KURACAĞIZ”
Önümüzdeki aylarda ise eskisinin sökümü devam eden Yeni Otogar’ın çatısına da böyle bir enerji sistemi kuracağız. Böylelikle, Belediye olarak büyük bir güneş enerjisi yatırımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
“TOPLAM 7.6 KVA’LIK GÜNEŞ
ENERJİSİ YATIRMI YAPIYORUZ”
Bu doğrultuda; Senirce köyünde 5.6 KVA’lık, Isbaş Fabrikamızda 1 KVA’lık ve yeni Otogar’ın çatısına da 5 KVA’lık olmak üzere toplam 7.6 KVA’lık Güneş Enerjisi Sistemi kurmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz, Belediye olarak tüm elektrik giderlerimizi kendimiz karşılamak ve hatta artanını devlete satmaktır.
“HER AY ORTALAMA 200 BİN
LİRALIK ELEKTRİK FATURASI ÖDÜYORUZ”
Zira, Belediye olarak her ay ortalama 200 bin liralık elektrik faturası ödüyoruz. Bu rakamı kuracağımız güneş enerjisi ile kullandığımız elektriği kendimiz üreterek bünyemizde bırakarak şehrimize daha fazla ve daha güzel yatırımlara dönüştürmek istiyoruz” dedi.
BAYİLER; “SON DERECE MEMNUNUZ”
Bu konuda görüşlerini açıklayan ISBAŞ Bimsblok Fabrikası Bayi yetkilileri de fabrikaya yapılan güneş enerjisi santrali yatırımından son derece memnun ve mutlu olduklarını belirterek, “Sayın Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e böylesine önemli bir yatırım yaptığı için teşekkür ediyoruz. Bu zamanda büyük tasarruf sağlayacak olan bu yatırım son derece yerinde bir çalışma olmuş” dediler.


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °