Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta Belediyesi Bundan Böyle; 7 Kat ve Üzeri Yangınlara Müdahale Edebilecek

Isparta Belediyesi Bundan Böyle; 7 Kat ve Üzeri Yangınlara Müdahale Edebilecek

ISPARTA 4.01.2021 15:20:00 0
Isparta Belediyesi Bundan Böyle; 
7 Kat ve Üzeri 
Yangınlara Müdahale
Edebilecek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Isparta’ya 43 metrelik merdiveni bulunan ve yüksek katlı apartmanlardaki yangınlara müdahale edebilecek kapasitede 6,5 milyon lira değerinde yeni İtfaiye Aracı’nı bugün Belediye önünde Meclis üyelerine tanıttı.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugün gerçekleştirilen Ocak ayı ve aynı zamanda 2021 yılının ilk Meclis Toplantısında Meclis üyelerine sürpriz yaptı.
BAŞDEĞİRMEN; “İTFAİYE KONUSUNDAKİ
SIKINTIMIZI SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA İLETTİM”
Başkan Başdeğirmen, toplantının sonunda konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ilimizde yüksek katlı diğer bir deyişle 7 ve daha fazla katlı olan binalarda olabilecek bir yangın olayına müdahale edebilecek İtfaiye Aracımız yoktu. Elimizdeki araçlar daha az katlı apartmanlara uygun şekilde bulunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda Ankara’ya gittiğimizde durumu sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim.
“BUNDAN BÖYLE 7 VE DAHA FAZLA KATLI
APARTMANLARA MÜDAHALE EDEBİLECEĞİZ”
Sağolsunlar bu konuda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sayın Fatma Şahin hanımefendiye talimat verdiler. Bu konuda Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri sayın Birol Ekici bizzat ilgilendi ve Allaha şükür geçtiğimiz Cuma günü itibariyle aracı şehrimize göndererek bize teslim ettiler. Böylelikle şehrimize son teknoloji ile donatılmış, 43 metre yüksekliğinde merdiveni bulunan 6,5 milyon lira değerindeki İtfaiye Aracına sahip olduk. Artık, şehrimizde 7 ve daha üzeri katlı apartmanlara rahatlıkla müdahale edebileceğiz. Ben, Isparta Belediye ve tüm Isparta halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni İtfaiye Aracımız şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Biraz sonra aşağıya inip sizlerle birlikte itfaiye aracımızı hizmete sokacağız” dedi.
BELEDİYE ÖNÜNDE TANITIM
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Belediye Meclis Üyeleri daha sonra Belediyenin önüne inerek Yeni İtfaiye Aracını tanıma imkanı buldular.


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °