Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Belediye Meclisi’nin Aritmatiğini Değiştiren İstifalar; Mecliste Son Durum Ne Oldu?

Isparta Belediye Meclisi’nin Aritmatiğini Değiştiren İstifalar; Mecliste Son Durum Ne Oldu?

ISPARTA 2.09.2021 20:44:00 0
Isparta Belediye Meclisi’nin Aritmatiğini Değiştiren İstifalar; 
Mecliste
Son Durum 
Ne Oldu?
Isparta Belediye Meclisinde, CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmasını ardından meclis aritmatiği tamamen değişti. Peki, Mecliste son durum nasıl oldu? Cevabı Haberimizde.
 
Türkiye’de her 5 yılda bir yapılan yerel seçimler son olarak 31 Mart 2019 tarihinde yapıldı ve Isparta Belediye Meclisinde görev yapacak 31 Meclis üyesi bu seçimlerde seçilerek göreve getirildi.
2 YIL ÖNCE MECLİS NASIL ŞEKİLLENMİŞTİ?
Buna göre; Isparta Belediye Meclisi Ak Parti, MHP ve İYİ Parti (CHP) olmak üzere dört partiden oluşmuş ve Ak Parti’den 15, MHP’den 8, İYİ Parti’den (Millet ittifakı çerçevesinde 4’ü CHP’den) 8 olmak üzere toplam 31 meclis üyesi belirlendi.
Buna göre; Ak Parti’den; Mehmet Ali Şenol, Zafer Akça, Fahrettin Gözgün, Uğur Büyükçulcu, Mustafa Ali Ceylan, Özler Erdoğan, Gökhan Emiştekin, Hacer Kutlu, Hakkı Kaya, Hatice Çakır, Mehmet Ören ve Erdal Çelik, Sezgin Gülatan, Gülsüm Tunçbilek ve Kaptan Yılmaz.
MHP’den  Hasan Hüseyin Akagündüz, Süleyman Gülboy, Oğuzhan Göker, Şakir Uygun, Hüseyin Ata, Mustafa Şenel Karakaya, Ayşe Serap Özkahraman ve Gözde Çağlar.
İYİ Parti’den ise Ahmet Aydoğdu, Burak Akşahin, Ramazan Bayram Kabalak, Hasan Karaca, Mustafa Mete Kınay, Mustafa Dülgerbaki, Ahmet Doğan Uyar ve Sevim Yıldıran seçilmişlerdi.
İLK İSTİFA MHP GRUBUNDAN GELDİ  
Ancak, Isparta Belediye Meclisinde ilk istifa ise MHP grubundan gelmiş ve yerel seçimlerde meclise 1. Sıra Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Eğitimci Hasan Hüseyin Akagündüz 21 Ağustos 2019 tarihinde meclis üyeliğinden istifa etmişti. Akagündüz’ün istifası ile boşalan MHP Belediye Meclis üyeliğine ise yedek 1. Sıradan Mehmet Gökarslan gelmişti.
AYDOĞDU VE KABALAK PARTİLERİNDEN
İSTİFA EDİP ‘BAĞIMSIZ’ OLDULAR
Belediye Meclisindeki istifa ve değişim furyası 2020 yılında da sürdü. Zira, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Meclis üyesi seçilen Ahmet Aydoğdu ve Ramazan Kabalak 4 Ağustos 2020 tarihinde partilerinde istifa ederek Meclis üyeliği görevine ‘Bağımsız Üye’ olarak devam ettiler. Bu istifalarla İYİ Parti’nin Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 8’den 6’ya düştü.
MECLİSTEKİ İYİ PARTİ
GRUBU DAĞILDI!
Isparta Belediye Meclisindeki değişim 2019, 2020 yıllarında olduğu gibi 2021 yılında da devam etti ve dün bu konuda şok bir gelişme yaşandı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimleri sonrasında 4'er üyeye sahip olan CHP ve İYİ Parti, mecliste İYİ Parti çatısı altında grup oluşturmuştu. Ancak, dün İYİ Parti ittifakı ile Belediye Meclisi üyesi seçilen CHP’li Meclis üyeleri Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki İYİ Parti grubundan ayrıldıklarını ve partilerine döndüklerini belirterek, Meclisin Eyül ayı toplantısında CHP’yi temsil edeceklerini bildirdiler.
Bu doğrultuda; Şuanda İYİ Parti’de Meclis Üyesi olarak Mustafa Mete Kınay ve Ahmet Doğan Uyar bulunuyor.
İŞTE ISPARTA BELEDİYE MECLİSİNDEKİ
SON ARİTMATİK DURUM
31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerden bugüne kadar Isparta Belediye Meclisinde yaşanan istifalar, ayrılmalar ve diğer değişikliklerin ardından Meclisin son aritmetik durumu şöyle oluştu:
Ak Parti: 15 Üye
MHP: 8 Üye
CHP: 4 Üye
İYİ Parti: 2 Üye
Bağımsız: 2 Üye
Toplam: 31 Üye

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °