Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Barosu Olağan Seçimli Genel Kurula Gidiyor; Baroda Değişim Zamanı

Isparta Barosu Olağan Seçimli Genel Kurula Gidiyor; Baroda Değişim Zamanı

ISPARTA 30.09.2022 08:25:00 0
Isparta Barosu Olağan Seçimli Genel Kurula Gidiyor; 
Baroda 
Değişim
Zamanı
Isparta Baronun Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yarın ve Pazar günü gerçekleştirilecek. 3 adayın yarışacağı kongrede avukatların artık değişim istediği ve özellikle hizmet konusunda bir hayli yetersiz kalan Baro Başkanı Ünsal Çankaya’nın değiştirilmesi noktasında hemfikir oldukları öğrenildi.
 
BARODA BAŞKAN
DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANACAK
Isparta Barosunda Isparta’da avukatlara hizmet haricinde hemen hemen tüm konularda açıklamalarda bulunan Isparta Barosu Başkanı Ünsal Çankaya gidiyor.
KONGRE 2 GÜN SÜRECEK
Isparta Baro Başkanlığı, 1 ve 2 Ekim Cumartesi - Pazar günlerinde olağan seçimli kongreye gidiyor. 6 Mart Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan kongrede Baronun YENİ BAŞKANI seçilecek. Seçimlerde mevcut Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya’nın yanı sıra Avukat Faruk Algınkılıç ve Avukat İsmail Özer Özgül başkanlık için yarışacak. 3 adaylı kongrenin ilk gününde raporlar genel kurulun onayına sunulacak ve protokol konuşmaları yapılacak. Kongrenin ikinci günü olan 2 Ekim Pazar günü ise seçim olacak. Seçimlerde Baro Başkanlığı ile birlikte adaylar yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul delegeliği için de yarışacak.
AVUKATLAR
DEĞİŞİM İSTİYOR
Öte yandan, görüşlerini aldığımız Isparta Barosu üyesi avukatlar ise Baroda artık değişim zamanının geldiğini ve değişimin şart olduğunu belirterek, mevcut Başkan Ünsal Çankaya’nın yerine yeni isimlerin getirilmesi noktasında hemfikir olduklarını vurguladılar.
ALGINKILIÇ’A
BÜYÜK DESTEK
Isparta Barosunun yarın ve Pazar günü yapılacak genel kurul toplantısında üç adaydan en fazla ilginin ve desteğin Avukat Faruk Algınkılıç’a gösterildiği ve yapılacak seçimlerde büyük ihtimalle Algınkılıç’ın Baronun yeni Başkanı olması bekleniyor. Adaylar arasında diğer destek gören aday ise İsmail Özel Özgül. Diğer aday Ünsal Çankaya’nın ise bu seçimlerde kazanma ihtimalinin olmadığı belirtiliyor.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °