Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Baro Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç; Seçimlerin İki Güne Yayılması Yanlıştır

Isparta Baro Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç; Seçimlerin İki Güne Yayılması Yanlıştır

ISPARTA 30.09.2022 08:36:00 0
Isparta Baro Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç; 
Seçimlerin İki 
Güne Yayılması 
Yanlıştır
Isparta Baro Başkan Adayı Av.Faruk Algınkılınç, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan Baro Genel Kurulu öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Algınkılınç,  Baro’nun tekrar şeffaf ve hesap verir hale getirilmesini istediklerini söyledi.
 
Isparta Barosu’nun 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak olan seçimli Genel Kurulu öncesi adaylığını açıklayan Başkan Adayı Faruk Algınkılınç, mevcut yönetimin hesap vermekten kaçındığını, tek başlılık sistemi ile Baro’nun yönetildiğini ifade etti.
“GENEL KURULU NEDEN
KENDİ BİNAMIZDA
YAPMIYORUZ?”
Baro Başkan Adayı Algınkılınç, yaptığı basın açıklamasında Baro Genel Kurulunun iki yıldır 6 Mart Spor Salonunda yapıldığını hatırlatarak, “Bizim kendi binamızda yapabileceğimiz genel kurulu biz neden Spor Salonunda yapıyoruz anlamış değilim. Hadi geçen yıl pandemi vardı ama bu yıl neden orada yapılıyor, yönetime soruyoruz sağlıklı bir cevap veren yok. Baro binamızın altındaki Kafeden Baro üyelerinin daha aktif yararlanması için biz işbaşına gelirsek gerekeni yapacağız” dedi.
Baro seçimlerinin iki güne yayılması ve yapılmasının bu konuda tecrübeli ve mahir üst bir aklın ürünü olduğunu ileri süren Algınkılınç, “Biz  bunu ilçelerimizde görev yapan meslettaşlarımıza bir saygısızlık ve seçimlere katılmamasını istemek gibi algılıyoruz. Oysaki baro seçimlerimizin 1 günde ve güzel bir ortamda yapılması gerekir” dedi.
“BARO TEKRAR HESAP
VERİR HALE GELMELİDİR”
Isparta Barosu Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç, Baro’nun geçmiş yönetimlerinin şeffaf ve hesap verebilen bir anlayışa sahip olmasına rağmen mevcut yönetim döneminde bunu göremediklerini belirterek, “Baromuzun kazanımları 3 ayda bir hesap verilebilirlik, şeffaflık tekrar geri gelmeli faal olmalı demokratikleşmede geriye gidilmemelidir” dedi.
“ORGANİZASYONA
KATILAMAYANLARA
ÜCRETİ ÖDENMELİDİR”
Isparta Barosu olarak düzenlenen etkinliklere ve yemekli programlara genelde katılımın düşük olduğunu  belirten Algınkılınç, “Baromuzun yemek ve diğer organizasyonlarına katılamayan meslektaşlarımıza katılım sağlayan meslektaşlarımıza sağlanan gider ve harcama kadar bir yemek çeki vs her meslektaşımıza takdim edilmeli, meslektaşlarımızda bu çeki vs gönlünce değerlendirebilmelidirler. Böylece haksızlık giderilmelidir” dedi. 
“MESLEKTAŞLARIMIZ ESAS
SEÇİM SONRASI ZİYARET
EDİLİP DÜŞÜNCELERİ
ALINMALIDIR”
Baro Yönetiminin sadece seçim öncesi meslektaşlarını hatırladığını ama seçim sonrası ziyaretlerde bulunulmadığından yakınan Baro Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılınç,  “Asıl seçimlerden sonra kazanan meslektaşımız yönetime seçilen arkadaşlarımız ile tek tek meslektaşlarımızı gezmeli ve fikirlerini düşüncelerini not alarak, barodaki eksikliklerin giderilmesi, yapılabilecek eylem, işlem ve faaliyetler ile baromuzu bir adım daha ileri taşıyabilmek amacıyla heyecanla, canla başla çalışmalıdır” dedi.  Baronun imkanlarının daha fazla meslektaşlara sunulmasını temenni eden, sportif ve diğer faaliyetler değerlendirilip meslek mensubu Avukatlara  bu tür imkanların daha fazla sunulmasını isteyen Algınkılınç, “Kaynaşmalar etkileşimler daha fazla meydana getirilmelidir” dedi.
“GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN
SORUNLARINA EĞİLECEĞİZ”
Baro Başkanı Adayı Avukat Faruk Algınkılınç, seçildikleri takdirde genç meslektaşlarının sorunlarına eğileceklerini, onların gerek Adliye ve gerekse diğer konularda yaşadıkları sorunlarının çözümü noktasında gerekeni yapacaklarını kaydetti. CMUK ücretlerinin günümüz koşullarına göre artırılması konusunda da gerekli girişimleri bulunacaklarını ifade eden Algınkılınç, “Bu duygu ve düşüncelerle Isparta Baromuzun Başkanlığına aday olduğumu, yapılacak seçimlerimizin meslektaşlarımıza, Ispartamıza hayırlı uğurlu olmasını, kazananın demokrasimiz ve üyelerimiz olmasını saygılarımla kamuoyuna ve meslektaşlarıma bildiririm” dedi.
Bu arada Isparta Barosu’nun Genel Kurulu’nda Baroya kayıtlı yaklaşık 1000 Avukat oy kullanabilecek.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °