Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Arenapark: 6 – Isparta Futbol Akademi: 4 Minikler Final Maçı Nefesleri Kesti

Isparta Arenapark: 6 – Isparta Futbol Akademi: 4 Minikler Final Maçı Nefesleri Kesti

SPOR 18.08.2022 12:57:00 0
Isparta Arenapark: 6 – Isparta Futbol Akademi: 4
Minikler Final 
Maçı Nefesleri 
Kesti
Stat: Atatürk
Hakemler: Kadir Çoban- Efe Baykın-Ayberk Kersu
ISPARTA ARENAPARK: Aslan-Mehmet-Efe-Baran-Süleyman-Arda-Mehmet Dilaver-Doruk.
ISPARTA FUTBOL AKADEMİ: Batuhan-Ergün-Alper-Mehmet-Berke-Emirhan-Mustafa Alp-Engin.
 
Isparta Belediyesi-Gençlik spor il müdürlüğü ve Isparta ASKF başkanlığının ortaklaşa düzenlediği ve 25 gün süren (9-12 yaş gurubu) ISPARTA MİNİKLER FUTBOL TURNUVASI sona erdi. Geçtiğimiz Çarşamba günü saat 19.30’da oynanan 3. Ve 4.lük maçında Isparta Gençlerbirliği, Isparta Zafersporu 3-0 yenerek büyük sevinç yaşarken, daha sonra oynanan final maçı adeta nefesleri kesti. Isparta’nın şampiyonluklara alışmış teknik direktörü Fatih Bozbaş’ın çalıştırdığı Arenapark sporla Yiğit Yedibelanın çalıştırdığı Ispro. Futbol akademi takımları karşı karşıya geldiler.
 
Maçın 1. Dakikasında Ispro takımı Emirhan’ın attığı golle 1-0 öne geçti. 25 dakika oynanan ilk devre bu skorla tamamlandı. 2. devre oyuna iyi başlayan Arenapark 29. Dakikada Mehmet Dilaver’le skoru 1-1 yapan golü attı. Etkinliğini sürdüren Fatih Bozbaş’ın öğrencileri, maçın 45. Dakikasında yine Mehmet Dilaver’le golü buldu ve 2-1 öne geçti. Arenapark seyircileri büyük coşku yaşadılar. Maçın son dakikası oynanırken (49. Dakikada) Ispro takımı penaltı kazandı. Atışı Emirhan kullandı ve topu fileler yerine kaleci Arslan’a nişanlayınca golü kaydedemedi. Ancak hakem Kadir Çoban penaltı atışı kullanılırken futbolcuların ceza alanına girdikleri gerekçesiyle penaltıyı tekrarlattı.
 
Bu kez Emirhan topu filelere gönderdi, maçta skor 2-2 oldu. Ve hakem Çoban maçı bitirdi. Final 2-2 bitince, statü gereği seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonucu 4-2 üstünlük sağlayan Arenapark futbol takımı turnuvanın şampiyonu oldu. Stat bir anda ana baba gününe döndü. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen maç sonu yaptığı konuşmada özetle : “25 gün süren turnuvada emeğigeçen herkese ve tüm ailelere teşekkür ediyorum. Final maçında inanın profesyonel maçlar kadar zevk aldım.
 
Bu bizim çocuklarımız ve geleceğimiz onlar. Hepsiyle gurur duyuyor, başarılar diliyorum” dedi. Minikler futbol şampiyonası büyük beğeni toplarken başarılı futbolculara, hocalarına maç sonu plaket-madalya ve şampiyonluk kupaları Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gençlik spor il müdürü Mahmut Danayiyen, Isparta 32 spor Kulüp Başkanı Süleyman Kabalak ve ASKF Başkanı Erhan Oturak tarafından verildi. Turnuva şampiyonu Arenapark olurken, 2. Sırayı Ispro takımı, 3.lüğü Gençlerbirliği 4.lüğü ise Zaferspor almış oldu.
 
Minik sporcular maç sonu basın mensuplarına röportaj verirken, “Çok güzel bir turnuva yaşadık. Hem de ailelerimizle birlikte. Belediye Başkanı Şükrü amcamıza teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda da bu turnuvanın yapılmasını istiyoruz. İlginize teşekkür ederiz” dediler.
Haber - Foto: Sedat Cican







Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °