Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta 37. Kurultay’da 8 Oyla Temsil Ediliyor; Isparta CHP’nin Kurmayları Kurultay’da

Isparta 37. Kurultay’da 8 Oyla Temsil Ediliyor; Isparta CHP’nin Kurmayları Kurultay’da

ISPARTA 26.07.2020 07:16:00 0
Isparta 37. Kurultay’da 8 Oyla Temsil Ediliyor; 
Isparta CHP’nin 
Kurmayları 
Kurultay’da
CHP’nin 37’nci Kurultayı Ankara’da başladı. Partinin Isparta kurmaylarının tam kadro katıldığı kurultayda Isparta’nın 8 delegesi oy kullanacak. Dün Genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Isparta’yı ilgilendiren ve Vedat Şenol’un aday olduğu asıl seçim olan Parti Meclisi seçimi ise bugün yapılacak.
 
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı çalışmalarına dün itibariyle başladı. Salona gelişinin ardından kürsüye davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeterli çoğunluğun sağlandığını belirterek, kurultayı açtı. Kılıçdaroğlu, “Sadece bize değil, sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya ışık verecek olan bu kurultayda birlikte olmaktan ve önemli kararlar almaktan da ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum.” dedi. Daha sonra gündem gereği saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Kılıçdaroğlu, İstiklal Marşı’nın ardından 39 delegenin imzasıyla Divan Başkanlığı için komşu kent Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun aday gösterildiği önergeyi okudu. İki delegenin ret oyu verdiği önerge oy çokluğu ile kabul edildi ve Divan Başkanlığına Çerçioğlu seçildi. Delegelere teşekkür eden Çerçioğlu da partilerini iktidar yapmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti. KILIÇDAROĞLU: TARİHİN BİR
DÖNÜM NOKTASINDAYIZ
Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Meclisin açılışının birinci yüzyılını bitirdik. Sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi anlatan İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini hazırladık.” ifadelerini kullanarak, “Tarihin bir dönüm noktasındayız. Türkiye’nin refahı için hep birlikte tarihsel bir sorumluluğu üstlendik.” şeklinde konuştu.
KURULTAYA ÖZEL RAP ŞARKI
Kurultayın yapılacağı merkezde kurultay için hazırlanan “Hak hukuk adalet mücadelemizde 83 milyon ile kucaklaşıp el ele iktidara yürüyoruz” ve rap şeklindeki “Altı Ok’un izinde yürüyoruz iktidara” şarkıları çalınıyor.
DELEGE OLMAYANLARA
ÖZEL BÖLÜM
Alanda kurultay delegesi olmayan 9 il başkanı, 5 il belediye başkanı, önceki dönemlerde görev yapan 4 eski genel başkan ve şu ana kadar genel başkan adaylığını açıklayan 3 partilinin bulunacağı ayrı bir bölüm oluşturuldu.
KURULTAY’DA BUGÜN
PM SEÇİMİ YAPILACAK
İki gün sürecek kurultayın ilk gününde yani dün genel başkan seçimi gerçekleştirildi. 1.356 delegenin oy kullanacağı CHP’de, genel başkan adayı olmak için yüzde 5 delegenin imzası gerekiyordu. Mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dışındaki üç aday adaylık için istenen oy sayısına ulaşamadıkları için alamadılar ve Kılıçdaroğlu tekrar partinin genel başkanı oldu. Bilindiği gibi; CHP’de PM Üyesi İlhan Cihaner, Kurultay Onur Üyesi Tolga Yarman ve eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı aday adayı olduklarını açıklamışlardı.
ISPARTA BİR KİŞİ
EKSİĞİ İLE KURULTAYDA
CHP’nin dün başlayan ve iki gün sürüp bugün sona erecek olan 37. Kurultayında Isparta’nın delege kurmayları da kurultaya tam kadro katıldı. Ancak, üst kurul delegesi olan Erdal İnceayan, annesinin vefatı nedeniyle kurultaya katılamıyor.
CHP’NİN ISPARTA’DA
8 DELEGESİ BULUNUYOR
Şubat’ta yapılan il kongresinde Isparta’da kurultay delegesi olan şu isimler, hem dün genel başkanlık seçimlerinde oy kullandılar. Hem de bugün Parti Meclisi seçimlerinde oy kullanacaklar.
CHP Isparta’da partilerini 37. Kurultayda temsil eden üst kurul delegelerinin isimleri şöyle; Yalım Halıcı, Erdal İnceayan, Osman Kesmen, Ali Arı, Emine Özyürek, Vedat Şenol, Beyza Tekedar, Mehmet Murat Yılmaz.
PARTİ MECLİSİ
SEÇİMLERİ ÖNEMLİ
Isparta delegelerinin genel çoğunluğunun, hatta tamamının Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri bilinirken, kenti ilgilendiren asıl seçim bugün yapılacak Parti Meclisi seçimleri olacak. Isparta’nın delege sayısı, tek başına bir aday göstermeye gücü yetiyor. 60 kişilik listeye Isparta’dan eski İl Başkanı Vedat Şenol aday oldu, başka bir ismin girip girmeyeceği bilinmiyor. Parti Meclisi, partinin üst kademelerinde görev almak adına önemli görülüyor.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °