Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Isparta 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği; İDLİB ve ELAZIĞ için Kampanya başlattı

Isparta 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği; İDLİB ve ELAZIĞ için Kampanya başlattı

ISPARTA 31.01.2020 07:17:00 0
Isparta 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği; 
İDLİB ve ELAZIĞ için 
Kampanya başlattı
Isparta 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çaban, İdlib ve Elazığ için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.
 
Başkan Çakan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Suriye'de yaşanan savaşta mağdur olan İdlib halkının temel insani ihtiyaçlarının (gıda, giyim ve barınak yardımı) karşılanması ve geçtiğimiz günlerde yasadiklari 6,7 şiddetinde depremle acıyı yaşayan Elazığlı kardeşlerimiz için ülkemizin her noktasından yapılan yardımlara Isparta da Isparta Belediyesi ve İHH’nın öncülüğünde 30 STK ortak kir, dayanışma ve hareket ile destek veriyor.
 
Bu kapsamda Yaklaşık 2 yıl önce Isparta Merkez de kurulan 15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği de İdlib için halı Elazığ için battaniye yardımı kampanyasına başladı. Derneğin Cumhuriyet Caddesinde bulunan binasında toplanacak Yardımlar hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Ramazan Çapan; Isparta Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın öncülüğünde Isparta Platformu çatısı altında Isparta'da faaliyet gösteren 30 Sivil Toplum Örgütüyle birlikte ortaklaşa alınan karar doğrultusunda gerek İdlip'teki Müslüman kardeşlerimize gerekse Elazığ'daki canlarımıza imkanlar dahilinde Isparta’mızın kadirşinas, hayırsever merhametli insanlarından kullanmadıkları 2. el halılarını İdlip'deki kardeşlerimize, yeni veya (2. el temiz) battaniyelerini de Elazığ'daki canlarımıza istiyoruz.
 
Kendi imkanları ile getirebilenler Yukarıda adresi kayıtlı olan dernek binamıza; Getirmeye imkanı olmayan ama bu hayırdan mahrum olmak istemeyenler ise kayıtlı telefonlarımızı arayarak adreslerinden Halı veya Battaniyeleri randevü oluşturup belli bir zaman diliminde alabiliriz. "Her iyilik bir sadakadır" Hadisi şerini düstur edinerek, iyiliklerinize; ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmak maksadıyla talibiz. Bu gün çok şükür hâlimiz, sağlık ve ayetimiz yerinde , bir gün sonrasına garantimiz olmayan bir dünyada yarının bize ne getireceğini bilmiyoruz. Fırsatımız varken iyiliğe, milletçe ve ümmetçe hazırız inşaallah kenetlenmeye. Allah yapmış olduğunuz ve yapacağınız tüm yardımları dergah-ı izzetinde kabul eylesin” dedi.


 
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °