Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Isparta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramını kutladı

Isparta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramını kutladı

ISPARTA 1.05.2018 18:26:00 0
Isparta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramını kutladı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Isparta Atatürk Stadyumu önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri İstasyon Caddesinden tren garı önüne kadar yürüdü. Isparta Tren Garı önünde bir araya gelen topluluk, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müzikler eşliğinde halay çekti, şiirler okundu sloganlar atıldı.
 
Isparta’da aralarında CHP, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Birleşik Haziran Hareketi, Tunceliler Derneği, ADD gibi çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin bulunduğu tertip komitesi tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması düzenlendi. Saat 12’den itibaren Atatürk Stadyumu önünde toplanan gruplar, İstasyon Caddesinden gar meydanına kadar yürüyüş yaptı. Gar Meydanına ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları ile giren gruplar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından halaylar çekti.
1 Mayıs kutlama komitesi adına bir konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Rıfat Gürbüz, eşit, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye’den yana olduklarını söyleyerek “1 Mayıs yıllardır tüm dünyada ve Türkiye’de işçi sınıfının özgürlük ve emek taleplerini meydanlara yansıttıkları bir gün olarak kutlanıyor. Bugün cumhuriyetin kazanımı olan KİT’ler, ülkenin bütün birikimleri yabancılara ve yandaşlara satılıyor. Kamuda esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşmasına daha fazla sesiz kalmamız mümkün değil. Emekçiler olarak birleşip, hak kayıplarına karşı birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.
Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara da değinen Gürbüz, “Eğitim sisteminin tüm kademelerinde olduğu gibi üniversitelerinde uzun süredir bir yıkım sürecinde olduğunu üzülerek görmekteyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından şiirler okundu, marşlar ve türküler söylendi. Yerel sanatçı İsmail Aşık’ın ardından Grup Abdal’ın sahne aldığı meydanda halaylar eşliğinde 1 Mayıs kutlaması yapıldı.       
 
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °