Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

İşçiye ve İşverene Ödeme Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke Açıkladı; Kaç Kişiye Ne Kadar Ödeme Yapıldı?

İşçiye ve İşverene Ödeme Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke Açıkladı; Kaç Kişiye Ne Kadar Ödeme Yapıldı?

ISPARTA 20.05.2021 15:50:00 0
İşçiye ve 
İşverene Ödeme 
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke Açıkladı; 
Kaç Kişiye 
Ne Kadar Ödeme 
Yapıldı?
Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Höke, gerek Kısa Çalışma Ödeneği gerekse Nakdi Ücret Desteği konusunda yaptıkları çalışma ve ödemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
İşgücü piyasasının en iyi duruma getirilmesi konusundaki çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden İl Müdürü Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Pandemi nedeniyle ekonomiler ve işgücü piyasaları çok zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçte devletimiz işverenlere ve çalışanlara doğrudan çeşitli destekler sağladı. En son, 1.384. binden fazla esnaf ve sanatkara 3000 ve 5000 TL hibe desteği yapılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Bizde İŞKUR olarak istihdamı korumak için işçi ve işverenlere pandemi sürecinin başladığı ilk günden bu yana çeşitli destekler sağlıyoruz.
“BİR YILDA 2 BİN 800 İŞYERİNDE ÇALIŞAN
11 BİN KİŞİYE 78 MİLYON TL ÖDEME YAPTIK”
Bu desteklerden biri bildiğimiz gibi pandemi nedeniyle faaliyetini durdurmak ya da azaltmak durumunda kalan işyerlerine yaptığımız Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) geçen yıl mart ayından bu yıl mart ayı sonuna kadar ilimizde Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 2 bin 800 işyerinde çalışan 11 bin kişiye 78 milyon TL ödeme yapmıştık.
“ISPARTA’DA 850 İŞYERİ KISA ÇALIŞMA
SÜRESİNİ UZATMA TALEBİN BULUNDU”
Bildiğimiz gibi Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kısa Çalışma Ödeneği süresi 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Nisan ayı için Kısa Çalışma Ödeneği talebini uzatan yaklaşık 850 işyerinde çalışan 3 bin 200 kişiye bayramdan önce Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri yapıldı. Bu ödemeleri doğrudan çalışanların İBAN numaralarına yapıyoruz. Eğer IBAN hatalı olursa PTT üzerinden kimlik numaralarına aktarıyoruz.
“NAKDİ ÜCRET ÖDENEĞİ
1500 LİRAYA ÇIKARILDI”
Bildiğimiz üzere pandemi sürecinde işten çıkarma yasağı getirildi, bununla birlikte işçiyi ücretsiz izne gönderme hakkı verildi, Kısa Çalışma Ödeneği ya da İşçi Ödeneği şartlarını sağlamadığı için bu kapsamda destek alamayan ve ücretsiz izne gönderilen kişilere de NÜD (nakdi ücret desteği) sağlıyoruz. Bilindiği gibi 17 Mayısta sona eren işten çıkarma ve NÜD süresi de 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldı ve aylık ödeme miktarı da 1500 liraya çıkarıldı
“PANDEMİ SÜRECİ BOYUNCA ISPARTA’DA 13 BİN 500 KİŞİYE
42 MİLYON TL NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPTIK”
Daha önce 17 Nisan 2020 tarihinden önce işe girenler için Nakdi Ücret Desteği ödeyebiliyorduk, yiyecek içecek faaliyetleri, intenet kafe sportif faaliyet işletmeleri, düğün salonu ve benzeri işletmeler için 2020 yılı Mart ayında çalışanı ise bu kişiler için de ödeyebiliyoruz. Pandemi süreci boyunca ilimizde 9 bin 500 kişiye 42 milyon TL Nakdi Ücret Desteği ödemesi yapmıştık. Nisan ayı için yaklaşık 4 bin kişiye Nakdi Ücret Desteği yapıldı Bu ödemeler tüm çalışanların hesaplarına bayramdan önce yatırıldı” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °