Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

ISBAŞ sayesinde diğer şirketlerin borçları ödenecek

ISBAŞ sayesinde diğer şirketlerin borçları ödenecek

ISPARTA 7.02.2017 06:36:00 0
ISBAŞ sayesinde diğer şirketlerin borçları ödenecek

Isparta Belediyesi mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerinin beleidye şirkerlernin sermaye artırımına karşılık olarak ödemesi için devrinin yapılması ile ISBAŞ’ın sermayesinin 8 milyon liradan 30 milyon liraya çıkarılması teklifi dün meclis gündeme geldi.

Isparta Belediye Meclisi dün Başkan Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplandı. Meclisinin dünkü oturumunda belediye şirketlerinin borçları için belediye mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin belediye şirketleri sermaye artırımına karşılık olarak borçları ödemesi için devrinin yapılması ve 6 Kasım 2015 tarihinde alınan 246 sayılı kararının iptal edilerek belediye şirketlerinin SGK ve Maliye borçlarını yapılandırmak için ISBAŞ A.Ş’nin kayıtlı sermayesinin 8 milyon liradan 30 milyon liraya çıkarılmasına 5 milyon TL’nin nakdi, kalanın aynii olarak artırılmasının görüşülmesi, ayrıca mali hizmetler müdürlüğündeki belirli ödenekten 17 milyon liranın imar müdürlüğündeki ayni ekonomik koda aktarılmasının görüşülmesi teklifi geldi. Her iki madde de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, AK Parti grubu bu maddeler için detaylı bir açıklama yapılmasını istedi.

Bunun üzerine söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, yapılacak düzenlemelerin belediye şirketlerinin borçlarını ödemeyle ilgili olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sadece 6.maddeyi değerlendirirsen işin içinden çıkamayabiliriz. 5.maddede gayrimenkul olarak şirketlerin üzerinde ayni olarak aktarılması ve sermaye artırımı gündemde. ISBAŞ’ın büyük ortağı Isparta Belediyesi. Dolayısıyla çözüm odaklı bir çalışma bu. Daha önce sermayenin 8 milyondan 20 milyona çıkartılması kararını almıştık. Onu iptal ediyoruz. Çünkü yaptığımız görüşmeler neticesinde bu artırımın borçlara yetmediğini gördük. Orada 3 milyon lira gibi bir artış daha öngördük. Ayrıca 5 milyon lira nakdi olarak iller bankasından kesilen bir rakam var. Bunu da belediye kayıtlarında muhasebeleştirme adı altında böyle düşündük. Kalan 17 milyonluk paradan hariç kısım belediyemizin şirketlere sermaye artırımı olarak koyacağı gayrimenkullerle ilgili. Her ikisini bu şekilde değerlendirdiğimizde 17 milyon liralık bir gayrimenkul ISBAŞ şirketine sermaye artırımı olarak girecek. ISTEM’in de en büyük ortağı ISBAŞ. Biz kurumlarla görüştük. Yasal altyapısı bu şekilde. Borçları bu şekilde kapatacağız. Sermaye artırımı borçlarla ilgili.”


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °