Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İrfan Usta Kış Dondurmasına Başladı; Kim Demiş Kışın Dondurma Yenmez Diye?

İrfan Usta Kış Dondurmasına Başladı; Kim Demiş Kışın Dondurma Yenmez Diye?

ISPARTA 26.10.2020 13:19:00 0

İrfan Usta Kış Dondurmasına Başladı; 
Kim Demiş 
Kışın Dondurma
Yenmez Diye?
Kahraman Maraş’ın meşhur Döğme Dordurması’nın Isparta’daki tek adresi Kahramanmaraşlı Dondurma Ustası İfran Bozdepe’nin ‘İrfando’ Dondurma Satış Merkezleri ile bu defa kışın vatandaşlara dondurma yeme imkanı vermek için çalışmalara başladı. Boztepe; “Normalde dondurma sadece yazın yenilir diye bilinir. Oysa, yaz – kış demeden dört mevsim boyunca tüketebileceğiniz paketli dondurmalar, protein ve karbonhidratın yanı sıra A, D ve E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum gibi mineraller barındırmasıyla iyi bir tatlı alternatifidir” dedi.
 
Ünü ülke sınırlarını çoktan aşan ve tanınmış bir markası olan Kahraman Maraş’ın meşhur Döğme Dordurmasının Isparta’daki tek adresi Kahramanmaraşlı Dondurma Ustası İfran Bozdepe’nin ‘İrfando’ Dondurma Satış Merkezleri. Gül’den Lavanta’ya kadar onlarca çeşit dondurma üretimi yapıyor.
BOZTEPE; “KIŞIN DONDURMA
YEMENİN ZEVKİ BAŞKA OLUR”
Yaz mevsimi boyunca olduğu gibi kışın da halka dondurma satışı yapmaya devam edeceklerini ifade eden İrfan Boztepe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İrfando Dondurmaları olarak Isparta’da tek markayız ve yazın olduğu gibi kışında vatandaşlarımızı dondurma ile buluşturmaya hazırlanıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız son aşamaya geldi ve bu hafta içinde vatandaşlarımıza ‘Kışlık Dondurma’ satışlarımız başlayacaktır. Dört mevsim iyi bir atıştırmalık ve ara öğün alternatifi olan dondurmayı, kışın da beslenme düzeninize dahil edebilirsiniz.
“BİLİNENİN AKSİNE KIŞIN DA
DONDURMA YENİR”
Bilindiği gibi, ülkemiz dondurma tüketiminde sezonsallığın en fazla olduğu ülkelerden biri. Bunun nedeni ise kışın dondurma yemenin üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açtığına dair yaygın inanış. Oysa, inanılanın aksine soğuk sıvı ya da yiyecek tüketimi ile üst solunum yolu enfeksiyonu arasında kanıtlanmış bilimsel bir ilişki mevcut değildir. Kişi başı dondurma tüketimi İsveç, Kanada, Finlandiya, Norveç gibi soğuk ülkelerde Türkiye'nin yaklaşık üç katı ve yaz-kış devam ediyor. Örneğin kişi başı dondurma tüketimi Türkiye'de 3.5 litre iken, en çok kar ve soğuk havaya maruz kalan ülkelerden Finlandiya'da 9 litre.
“KIŞIN DA İFRANDO
DONDURMALARI YİYİN”
İşte, biz de bu verileri dikkate alarak ve kışın dondurma yenilmez anlayışını kırmak için kış aylarında da dondurma satışı yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı İrfando Dondurmalarını tüketmeye davet ediyorum” dedi.



Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °