Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği’nden; Statik Proje Semineri

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği’nden; Statik Proje Semineri

ISPARTA 5.06.2023 09:04:00 0
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği’nden;  Statik Proje Semineri

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, depremin en önemli bileşenlerinden olan ve her defasında dile getirilen ‘Deprem öldürmez bina öldürür’ sözünün en önemli bileşeni inşaat mühendisleri için son derece önemli olan ‘Statik Proje Tasarım, Analiz ve Yorumlanması’ konusunda üyelere yönelik seminer düzenleyeceklerini söyledi.

Söz konusu seminerin 6 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10.00' da temsilcilik toplantı salonunda gerçekleştirileceğini ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “6 Şubat 2023'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 Mw büyüklüğünde, 9 saat sonrasında da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 7.6 Mw büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 11 ilimizde yıkıcı hasara neden olmuştur.

Asrın felaketi ile bölgede büyük hasarlar ve can kayıpları ortaya çıkmış ve 11 ilde toplam 717 bin 614 binanın 90 bin 609’u acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina olarak belirlendi. 

Depremin en önemli bileşenlerinden olan ve her defasında dile getirdiğimiz "DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR" sözünün en önemli bileşeni biz inşaat mühendisleri tasarlamış olduğumuz yapıları depreme dayanıklı olarak tasarlamak zorundayız.

Bu tasarımlar yapılırken statik programlar kullanılmaktadır.

İlimizde en yaygın olarak kullanılan statik programlardan olan STA4CAD programının yazılımında işin mutfağında olan Doktor İnşaat Mühendisi Sayın Rıza TORKAN 6 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10.00' da temsilciliğimiz toplantı salonunda 

"STA4CAD İle Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine Göre; 

- Statik Proje Tasarım, Analiz ve Yorumlanması, 

- Taşıyıcı Sistem tasarımında Yapılan Genel Hataların İrdelenmesi” Semineri verecektir. Tüm meslektaşlarımızı, mimarlarımızı ve müteahhitleri seminerimize bekliyoruz” dedi. 

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °