Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinden; Mesleğin Duayenlerine Plaket

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinden; Mesleğin Duayenlerine Plaket

ISPARTA 21.12.2021 13:24:00 0
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinden; 
Mesleğin Duayenlerine Plaket
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği tarafından odanın kuruluşunun 67. Yılı münasebetiyle meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran meslektaşlarına emek ve onur plaketi verildi. İl Temsilcisi Şeref Korkmaz; “Yıllarca şantiyelerin tozunu soluyan, proje masalarında dirsek çürüten meslektaşlarımız, özel hayatlarından, sevdiklerinden, ailelerinden ayrı kalarak sağlıklı bir çevre, yaşanabilir ve güvenli şehirler meydana getirmişlerdir” dedi.
 
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği tarafından odanın kuruluşunun 67. Yılı münasebetiyle geçtiğimiz gün Gölcük Yolu üzerindeki Grand Palace Düğün Salonunda görkemli bir tören düzenlendi. Saat 20.00’de başlayan programa; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye eski Başkanı Altan Raşit Civan, Belediye Başkan Yardımcıları Hakkı Kaya ve Serkan Kaya, Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven ve çok sayıda oda mensubu katıldı.
KORKMAZ; “YILLARCA SAĞLIKLI BİR ÇEVRE, YAŞANABİLİR
VE GÜVENLİ KENTLER OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, programın açılış konuşmasını yaptı. Korkmaz konuşmasında; “19 Aralık 1954 yılında kurulan İnşaat Mühendisleri Odasının bu yıl 67. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Hepinize kutlu ve mutlu olsun. İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği olarak; bu programımızda inşaat mühendisliği mesleğinde 25, 40 ve 50 yılını dolduran üyelerimize emek ve onur plaketi takdim edeceğiz. Zira, sizler, bizler ve tüm meslektaşlarımız yıllar boyunca şantiyelerin tozunu soluyan, proje masalarında dirsek çürüten meslektaşlarımız; özel hayatlarından, sevdiklerinden, ailelerinden ayrı kalarak sağlıklı bir çevre, yaşanabilir ve güvenli kentler yaratmışlardır.
“TOPLUMUN REFAHI VE MESLEĞİMİZİN
GELİŞMESİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞTINIZ”
İnşaat Mühendisleri; İnsanların, insan hakları koşullarına uygun yaşamaları için mühendislik hizmeti üretiyorlar. Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışan meslektaşlarımıza olan vefa borcumuzu az da olsa ödemek gerekiyor. Duayenlerimize emekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Zira, onları böyle bir programda onure etmek boynumuzun borcudur. 1996 yılında üniversiteyi bitiren meslektaşlarımız 25, 1981 yılında üniversiteyi bitiren meslektaşlarımız 40 ve 1971 yılında üniversiteyi bitiren meslektaşlarımız 50’inci yıllarını doldurmuş durumdadırlar. Meslektaşlarımız bu süreçte ülkemizin köprülerini, yollarını, konutlarını, hastanelerini, okullarını, metro ve demiryollarını yapmaya adamışlardır. Toplumun refahı ve mesleğimizin gelişmesi doğrultusunda çalışmışlardır. Aynı zamanda inşaat mühendislerinin yararına olan çalışmaları ilke edinerek dünü bugüne taşıyan değerli meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.
“DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZI KUTLUYORUZ”
Meslektaşlarımızın ortaya koydukları mühendislik emeği; Isparta’mıza ve ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar pek çok yapıda ortaya çıkmıştır. Ayrıca yurt dışında yapmış oldukları mühendislik hizmetleriyle de tüm insanlığa hizmet etmişlerdir. İnşaat mühendisleri mesleki hizmetleri süresince ellerini sadece taşın altına değil, aynı zamanda kaya parçalarının altına koymuşlardır. Yeni bir dünyanın, yeni bir medeniyetin yaratılmasının en temel öznesi olmuşlardır. Büyük bir mirası bizlere bırakan; bunu yaparken de mesleklerini sade bir şekilde fedakârlıklarla bezeyerek, yorulmadan yapan değerli meslektaşlarımızı kutluyoruz.
“BUNDAN SONRAKİ HAYATINIZDA
MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUZ”
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği olarak; meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran meslektaşlarımıza hizmetleri nedeniyle teşekkürü bir borç olarak görüyor, aynı zamanda takdim edeceğimiz bu plaketler meslektaşlarımızın geride bıraktıkları yaşam ve meslek öykülerini sürekli olarak diri tutmanın bir aracı olacaktır. Kendilerine sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam diliyoruz” dedi.
MESLEĞİN DUAYENLERİNE PLAKET
Programda daha sonra; Odanın kuruluşunun 67. Yılı münasebetiyle meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran İnşaat Mühendislerine, programa katılan protokol üyelerinden Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye eski Başkanı Altan Raşit Civan, Belediye Başkan Yardımcıları Hakkı Kaya ve Serkan Kaya, Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven tarafından emek ve onur plaketi verildi. 67. Yıl Pastasının da kesildiği program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
İŞTE O PROGRAMDAN GÖRÜNTÜLER;





 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °