Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İMO Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz; Şantiye Şefliği Kağıt Üzerinde Kalmamalı

İMO Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz; Şantiye Şefliği Kağıt Üzerinde Kalmamalı

ISPARTA 17.01.2024 18:05:00 0
İMO Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz;  Şantiye Şefliği Kağıt  Üzerinde Kalmamalı

İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilcisi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Şeref Korkmaz, Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 18 Kasım 2022 tarih ve 32017 sayılı Resmî Gazetede yayımlandığını hatırlatarak; “Şantiye Şefliği Kağıt Üzerinde Kalmamalı” dedi. 

İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilcisi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Şeref Korkmaz tarafından dün saat 14:30' da Isparta Temsilciliği toplantı salonunda "Şantiye Şefliği Yönetmeliği Yeni Uygulamaları" Semineri ve "Asgari Fiyat Belirlemesi" sunumu yapıldı. 

YÖNETMELİK 

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 

Mimarlar Odası Isparta Temsilcisi Caner Ataseven ile birlikte çok sayıda İnşaat Mühendisinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Korkmaz; “Hepimizin malumu olduğu üzere, Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 18 Kasım 2022 tarih ve 32017 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmış ve bazı maddelerin yürürlük tarihi 01.01.2024 olarak belirlenmiştir. 

“ŞANTİYE ŞEFLİĞİ KAĞIT 

ÜZERİNDE KALMAMALI”

Şantiye şefliğinin: bir yapının fen ve tekniğe, ruhsat ve projesine uygun olarak inşa edilmesi ile inşaatın iş ve işlemlerinin planlanmasını sağlamak gibi önemli görevlerinin yanı sıra işçi sağlığı ve güvenliğini şantiye sahasında gözetmek gibi önemli bir rolü vardır. 

Sınırlı durumlar dışında. Belli inşaat metrekarelerinden büyük işlerde her şantiye şefi sadece bir şantiyede tam zamanlı olarak görevlendirilmelidir. Şantiye şefleri TMMOB tarafından belirlenen mühendislik asgari ücretinin altında çalıştırılmamalıdır. Hak ve ücretleri yasal güvenceye alınmalıdır. Şantiye şefliği görevinin sadece resmi prosedürleri tamamlamak amacıyla kağıt üstünde kaldığı bilinmektedir. Can güvenliği için asli bir çalışma alanı olan şantiye şefliğinin, bir deprem ülkesinde ilgili her kurum ve kuruluşun gözü önünde sadece kağıt üzerinde kalması halkın can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturmaktadır.

Şantiye şefliği, sürekli eğitime gereksinim duyan bir görev alandır. Dolayısıyla bu görevin yerine getirilmesi için ilgili meslek odalarının vereceği eğitimlere katılıp belgelendirilmesi gerekir” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °