Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İmar Dışı Alanlarda Oturanlara Meclisten Büyük Müjde; Artık Kışın Üşümeyecekler

İmar Dışı Alanlarda Oturanlara Meclisten Büyük Müjde; Artık Kışın Üşümeyecekler

ISPARTA 6.08.2021 15:35:00 0
İmar Dışı Alanlarda Oturanlara Meclisten Büyük Müjde; 
Artık Kışın 
Üşümeyecekler
Haber: Yunus ÖZLER
Isparta Belediye Meclisi, ‘Yapı Kayıt Belgesi’ almış imar dışı alanlarda veya uygulama imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına uygun olarak açılmadığı yerlerde şebeke yatırımlarının yapılarak buralardaki meskenlere de DOĞALGAZ aboneliği verilmesine karar verdi.
 
Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 16.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
YÜZLERCE AİLEYE KIŞ ÖNCESİ BÜYÜK MÜJDE
Meclis gündeminin ikinci maddesinde bulunan; 2 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 7257 sayılı kanunun 7. Maddesi (8) bendine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararı ile ilimizde faaliyet gösteren TOROSGAZ A.Ş’nin taahütü alınarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ almış imar dışı alanlarda veya uygulama imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına uygun olarak açılmadığı yerlerde şebeke yatırımlarının yapılmasının görüşülmesi konusu karara bağlandı. Bu doğrultuda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Sözcüsü Gökhan Emiştekin tarafından okundu. Söz konusu raporda; “2 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 7257 sayılı kanunun 7. Maddesi (8) bendine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararı ile ilimizde faaliyet gösteren TOROSGAZ A.Ş’nin taahütü alınarak ‘Yapı Kayıt Belgesi’ almış imar dışı alanlarda veya uygulama imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına uygun olarak açılmadığı yerlerde şebeke yatırımlarının belediye ile karşılıklı ve koordineli olarak güzergahın belirlenerek doğalgaz hattının yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “BU KARARLA
YÜZLERCE AİLENİN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”
Komisyon raporunun okunmasının ardından söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Orada yüzlerce aile 30 – 35 yıl önce evlerini yapmışlar imar alanı dışında yapmışlar ve orada oturuyorlar. Ama, doğalgaz abonesi olamıyorlar. Önümüz kış. Bu vatandaşlarımız kışa kadar bu sorun çözülmezse üşüyecekler. Bizde bu doğrultuda harekete geçerek durumu Torosgaz’a bildirdik. Onlar da ‘imar dışı alanlara gaz veremeyiz’ dediler. Bunun üzerine ben geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimde konuyu çözüme kavuşturdum. Şimdi, kış gelmeden doğalgaz abonesi olabilecekler” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclisin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti./YUNUS ÖZLER

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °