Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İmam – Hatiplilere Yönelik Çirkin Sözler Sarfeden Şarkıcı Gülşen; TUTUKLANDI

İmam – Hatiplilere Yönelik Çirkin Sözler Sarfeden Şarkıcı Gülşen; TUTUKLANDI

SON DAKİKA 26.08.2022 08:49:00 0
İmam – Hatiplilere Yönelik Çirkin Sözler Sarfeden Şarkıcı Gülşen; 
TUTUKLANDI
Konserinde imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.
 
Şarkıcı Gülşen'in geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri tepkilere neden oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.
TUTUKLANARAK
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Savcılığın talimatı üzerine Gülşen, polis ekiplerince gözaltına alındı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, şüphelinin üzerine atılı bulunan ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını, gösterir somut delillerin mevcut olması, suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantılı olacağını değerlendirerek şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Gülşen, kararın ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °