Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İlk Kez Uygulanacak ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Etkinliklerle Kutlanacak

İlk Kez Uygulanacak ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Etkinliklerle Kutlanacak

ISPARTA 29.05.2021 12:23:00 0
İlk Kez Uygulanacak ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ 
Etkinliklerle 
Kutlanacak
HABER: Yunus ÖZLER
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlama etkinlikleri netleşti. Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, vatandaşları 1 – 7 Haziran tarihlerindeki etkinliklere davet etti.
 
‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlama etkinliklerinde yapılacaklar hakkında bilgi veren Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından halk eğitim merkezinde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasının ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ olarak kutlanacağını ve bunu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini aktardı.
MÜDÜR KARADEM; “TÜM ETKİNLİKLER MASKE – MESAFE
VE HİJYEN KURALARINA UYGUN OLARAK YAPILACAK”
Hafta boyunca tüm etkinliklerin Koronavinüs pandemisi çerçevesinde maske – mesafe ve hijyen tedbirlerine uyularak gerçekleştirileceğini ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bu yıl ilk defa ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlama kararı almıştır.
ATATÜRK STADYUMUNDAN,
KURS MERKEZLERİNE KADAR…
Bu doğrultuda; 1 - 7 Haziran tarihlerinde ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında Atatürk Stadyumunda, Millet Kıraathanesinde, Valilik Önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, Vakıf Yurdunda ve Halk Eğitim Merkezi Kurs Merkezlerimizde çeşitli etkinlikler yapacağız.
“HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLECEK”
1 Haziran 2021 Salı günü itibariyle başlayacak haftamızda çeşitli etkinliklere yer vereceğiz. Dolayısıyla, Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamış olacağız. Buradaki amaç hayat boyu öğrenme kurumlarının tanıtılmasıdır. Halk eğitim merkezimizde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermektir. Kurslarımız tanıtılacak. Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Kültürel Etkinlikler Yönetmeliğine yeni giren Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama etkinliği, bu yıldan başlamak üzere her yıl Haziran ayının ilk haftası gerçekleştirilecek” dedi.
“ETKİNLİKLERİMİZE
VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”
İlk kez gerçekleştirilecek olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine tüm vatandaşları beklediklerini söyleyen HEM Müdürü Karadem, etkinliklerde Kovid-19 salgın tedbirleri doğrultusunda hareket edeceklerini bir kez daha vurguladı.
İŞTE HAYAT BOYU ÖĞRENME
HAFTASI ETKİNLİKLERİ:
1 HAZİRAN 2021 SALI:
Saat 16. 00 – 18.00 arasında
Atatürk Stadyumu: Spor Kursları Gösterisi: Dart – Teakwondo – Okçuluk.
Millet Kıraathanesi: Resim – Çini – Tezhip – Cam Boru Üfleme Sergileri.
2 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA:
Saat 16. 00 – 18.00 arasında
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı (Valilik Önü): Resim – Tezhip – Çini – Rölyef Kurslarının Sergisi.
Müzik Dinletisi: Bağlama – Keman – Gitar.
Halk Oyunları Gösterileri.
3 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE:
Saat 12. 00 – 16.00 arasında
Ek Hizmet Binası (Vakıf Yurdu): El Sanatları – Giyim Üretim Nakış Kursları Sergisi.
4 HAZİRAN 2021 CUMA:
Saat 10. 00 – 16.00 arasında
Merkez Bina: Kurs Merkezleri

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °