Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

İlin Tamamında Kar Bekleniyor; Isparta’da Kış Geri Dönüyor!

İlin Tamamında Kar Bekleniyor; Isparta’da Kış Geri Dönüyor!

ISPARTA 28.03.2023 16:05:00 0
İlin Tamamında Kar Bekleniyor;  Isparta’da Kış Geri Dönüyor!

Isparta’da Mart çıkarken kış geri dönüyor. Meteoroloji verilerine göre bu gece yarısından itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yarın kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Isparta için yeni hava tahmin raporunu yayınladı. Yapılan son değerlendirmelere göre dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına bugün akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam edecek. Akşam saatlerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bugün en yüksek hava sıcaklığı 14 derece olacak. 

KAR GECE BAŞLIYOR 

Isparta’da yarın beklenen kar yağışı ise gece saatlerinden itibaren başlıyor. İl genelinde yarın kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşecek. Gece sıcaklığı ise eksi derecelere düşecek. 

ZİRAİ DON UYARISI 

Meteoroloji verilerine göre gece sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle birlikte zirai don uyarısı yapıldı. Buna göre 3 gün boyunca doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor.

İŞTE O AÇIKLAMA

Isparta’nın da bağlı bulunduğu Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklama şöyle, “Son yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Salı) görülecek olan sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren sıcaklığın düşmesi ile birlikte kar şeklinde olacağı, Isparta’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli kar (5-20cm) , yükseklerde (1300 m üzeri rakımlı yerlerde) yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

 


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °