Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İlçeyi son 3 ayda 45 bin kişi ziyaret etti: Eğirdir, Turizmde atağa kalktı

İlçeyi son 3 ayda 45 bin kişi ziyaret etti: Eğirdir, Turizmde atağa kalktı

GÜNDEM 2.08.2019 06:21:00 0
İlçeyi son 3 ayda 45 bin kişi ziyaret etti: 
Eğirdir, 
Turizmde 
atağa kalktı
Son üç aylık süre içerisinde Altınkum Plajına 30 bin kişi, Can Ada piknik alanına 15 bin kişi giriş yaptı.
 
Kuyucak Köyü lavanta bahçelerini, gül sezonunda gül bahçelerini ve dünyaca ünlü hale gelen Salda Gölü'nü görmek isteyen ziyaretçilerin uğrak ve konaklama yeri haline gelen Göller Bölgesinin incisi Eğirdir, turizmde altın yılını yaşıyor.
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz, Eğirdir Turizm Danışma Ofisi Personeli Metin Demircan, geçtiğimiz Mayıs ayından bu güne kadar, üç aylık süre içerisinde Altınkum Plajına 30 bin kişinin, Can Ada piknik alanına 15 bin kişinin giriş yaptığını, Akpınar Seyir Tepesini binlerce kişinin ziyaret ettiğini, ilçemizdeki otel ve pansiyonlarda 20 bin yerli, 1000 yabancı turistin konakladığını belirtti.
Eğirdir Turizm Danışma Ofisi'ni ise üç aylık süre içerisinde 1000 yerli ve 120 yabancı turistin ziyaret ettiğini ve ziyaretçilere Eğirdir ile ilgili enformasyon verildiğini bildiren Demircan, ilçemizde düzenlenen triatlon yarışmalarının, motosiklet ve bisiklet festivallerinin de ilçe turizmine ayrı bir canlılık getirdiğini belirtti. Demircan, Turizm Danışma Ofisini ziyaret edenlere Eğirdir'i tanıtan broşürlerin sunulduğunu da sözlerine ekledi.
Metin Demircan, Eğirdir'deki okulları kazanan Üniversite öğrencileri ve velileri için önümüzdeki günlerde Turizm Fakültesi bahçesinde, Eğirdir Turizm Danışma Ofisi olarak bir stant açacaklarını ve bu stantta Eğirdir'in tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımı yanısıra, ilçemize yeni gelen öğrenci ve ailelerine yardımcı olacaklarını da belirtti.
Eğirdir'e gelen turistlerin ilçemizden memnuniyetle ayrıldıklarını kaydeden Demircan, önümüzdeki aylarda ve sezonlarda turizmdeki canlılığın artarak devam edeceğini söyledi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °