Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İlçe Halkı Tarafından Sevilen Müftü Erkoç Gönen'e; Veda Etti

İlçe Halkı Tarafından Sevilen Müftü Erkoç Gönen'e; Veda Etti

ISPARTA 24.02.2022 08:38:00 0

İlçe Halkı Tarafından Sevilen Müftü Erkoç Gönen
İki yılı aşkın bir zamandır Gönen Müftüsü olarak görev yapan Abdülhalim Erkoç Diyanet İşleri Başkanlığınca Avustralya'nın Sidney kentine Dini Hizmetlerde görev yapmak üzere görevlendirildi.
 
İlçede görev yaptığı süre içinde gerek yaptığı çalışmalar gerekse kişiliği ile ilçe halkı tarafından çok sevilen Müftü için dün veda programı gerçekleştirildi. Gönen Müftüsü olarak görev yapan Abdülhalim Erkoç Diyanet Gönen ilçesi Kasap Camiinde kılınan sabah namazı buluşmasından sonra cami cemaatine verilen kahvaltıyla ilçeye veda eden Müftü Erkoç bir konuşma yaptı.
MÜFTÜ ERKOÇ: “SİZLERLE BİRLİKTE
İLÇEMİZE GÜZEL İŞLER YAPTIK”
"İki yıla yakın bir zamandır bu şirin ilçemizde çalıştım. Şükürler olsun ki, bu süre zarfında halkımızın ve din görevlilerimizin de desteğiyle güzel işler ve özgün projeler yapma şansımız oldu. Bu sebeple destek ve yardımlarınızdan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.
“HER ZAMAN
ÜMİTVAR OLALIM”
Şu dünyada her şeyin bir sonu var. Gönül huzurumuz için her şeyde itidalli olmak, dinimizin bizlere tavsiyesidir. Mutluluğumuzun muhafazasının dini ve ahlaki değerlere bağlı olduğu kesin. Yaşarken her şey hayal ettiğimiz gibi olmayabilir. Hiçbir zaman yıkılmayalım, ümitvar olalım. Mes'ul olduklarımızla meşgul olalım. Unutmayalım ki,
"ALLAH VAR, GAM YOK."
Her koşulda Allah'a olan güven itimadımızı diri tutmak gerekir. İmam Şafii'nin  söylediği gibi 'İnsanları tamamen razı ve memnun etmek çok zordur. Bunun için Rabbimizi razı ve memnun etmeye bakmalı ve ihlas sahibi olmalıyız."
Görev yaptığı süre içerisinde ilçede yaptığı faaliyetleri de özetleyen Müftü Erkoç kendisine bu zaman zarfında gösterdikleri azami sevgi ve destekleri nedeniyle Din görevlilerine ve ilçe halkına teşekkürlerini iletti.
HENÜZ BİR
ATAMA YOK
Öte yandan; Sidney'e uzun süreli giden Müftü Erkoç'un yerine henüz bir atama yapılmadı.


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °