Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Ertuğrul’dan; İYİ Parti Meclis Üyesi Yalvaç’a Özel Teşekkür

İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Ertuğrul’dan; İYİ Parti Meclis Üyesi Yalvaç’a Özel Teşekkür

ISPARTA 19.04.2024 18:09:00 0
İl Genel Meclisi Yeni Başkanı Ertuğrul’dan;  İYİ Parti Meclis Üyesi  Yalvaç’a Özel Teşekkür

İl Genel Meclisi’nin yeni Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, koltuğa oturur oturmaz yaptığı teşekkür konuşmasında, İYİ Partili Yalvaç İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Yalvaç’a ayrı bir parantez açarak teşekkür etti. 

37 Üyeli Isparta İl Genel Meclisi, kendisini yönetecek başkanını seçti. Bugün yapılan seçimlerde grup kararı gereği tek aday gösterilen Ak Parti’nin adayı Mehmet Ali Ertuğrul, 37 üyeden toplantıya katılan 33 üyenin 25’inin oyunu alarak Meclisin yeni Başkanı oldu

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimler İl Genel Meclisini de yeniden belirledi. Bu doğrultuda; İl Genel Meclisinin 2024 – 2029 yılları arasını kapsayan ilk dönem toplantısı da bugün gerçekleştirildi ve Meclis üyeleri arasından meclise 2 yıl boyunca başkanlık yapacak olan isim de belirlendi. 

İl Genel Meclisi bugün saat 14.00’de Kanun gereği meclisin en yaşlı (74) Üyesi sıfatıyla Ak Parti Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Salih Atilla Konur başkanlığında toplandı. İl Genel Meclisinin en genç üyeleri sıfatıyla Talha Güler ve Muhammed Hüzeyfe Şahin ise Katip Üye sıfatıyla Meclis Başkanlık Divanını oluşturdular. Toplantıda ilk olarak yoklama yapıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı söylendi. Konur, meclise hitaben yaptığı konuşmada; “25’inci dönemde görev yapan başta İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin ve meclis üyelerine yaptıkları başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün burada seçilecek yeni başkan ve ekibine de başarılar diliyorum” dedi.

MECLİSİN YENİ BAŞKANI 

MEHMET ALİ ERTUĞRUL 

Daha sonra gizli oylama ile Meclis Başkanı seçimine geçildi. Ak Partililer aldıkları grup kararı gereği başta İl Başkan Vekilliği olmak üzere partide çeşitli görevlerde bulunmuş olan Avukat Mehmet Ali Ertuğrul’u Meclis Başkanlığına aday gösterdiler. Bilindiği gibi kamuoyunda, İl Genel Meclisi Başkanlığı için Mehmet Ali Ertuğrul’un aynı sıra Muammer Çolak’ın adı geçiyordu. Ancak, partinin grup toplantısında iki isim teke indirildi ve Mehmet Ali Ertuğrul isminde karar kılındı. Bu doğrultuda, bugünkü toplantıda sadece Mehmet Ali Ertuğrul aday gösterildi. Meclisi oluşturan diğer partiler CHP, MHP ve İYİ Partili üyelerin de kendi içlerinden aday göstermemeleri üzerine İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerine tek aday ile gidildi. Gizli oylama ile yapılan seçimler neticesinde, aday gösterilen Ak Parti Merkez İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Ertuğrul’a 37 üyeli meclisten toplantıya katılan 33 üyeden 25’i oy verdi. 8 oy ise boş çıktı. Böylece Meclisin yeni Başkanı olan Ertuğrul, 2 yıl süre ile bu görevi yürütecek. 2 Yıl sonra ise ya yeniden başkan seçilip görevine devam edecek ya da başka bir isim gelecek. 

BAŞKAN ERTUĞRUL’DAN AYHAN

YALVAÇ’A ÖZEL TEŞEKKÜR 

Isparta İl Genel Meclisinin yeni Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Ertuğrul konuşmasında; “Öncelikle beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle bana oy vererek beni bu yüce göreve seçen Ak Partili ve MHP’li arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Meclisimizin tek İYİ Partili üyesi Yalvaç üyemiz Ayhan Yalvaç beyin de beni desteklediğini görüyorum. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun. Sizin bu görevi bana tevdi etmenizle sırtımdaki sorumluluk yükü iki katına çıkmıştır. Allah’ın izniyle bu görevi en iyi şekilde yapmak için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. İYİ Parti İl Genel Meclisi Yalvaç üyesi Ayhan Yalvaç da, Başkan Ertuğrul’un kendisi ile ilgili özel teşekküründen dolayı çok mutlu olduğunu vurguladı. 


Perşembe 21.7 ° / 11.2 °
Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °