Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

İl Temsilcisi Akçil açıkladı: Isparta İHH’dan Uluslararası Yardım

İl Temsilcisi Akçil açıkladı: Isparta İHH’dan Uluslararası Yardım

ISPARTA 22.06.2019 10:16:00 0
İl Temsilcisi Akçil açıkladı: 
Isparta İHH’dan 
Uluslararası 
Yardım
HABER: Yunus ÖZLER
İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman Akçil,  bu yıl ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganıyla sürdürdükleri ramazan yardımı çalışmaları çerçevesinde Filistin’den Pakistan’a, Somali’den Sudan’a çok sayıda ülkeye yardım ulaştırdıklarını bildirdi.
 
Çeyrek asrı aşkın süredir her Ramazanda iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek gerek ülke içinde gerek ülke dışında 1 milyon 570 bin 785 ihtiyaç sahibine ulaştı. İHH Isparta Temsilciliği de bu noktada 35 bir kişiye ulaşarak yardımlarını iletti.
AKÇİL; “ISPARTA İHH OLARAK
35 BİN KİŞİYE ULAŞTIK”
Görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan 91 İHH ekibi, ramazanda ‘Ramazan Birlikte Güzel’ sloganıyla 5 kıtaya uzun yolculuklar gerçekleştirdiğini ifade eden İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman Akçil; “Ekiplerimiz, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin ve yetim ailelerinin kapılarını çalarak ramazan bereketini uzak iklimlere taşıdı. Biz de Genel Merkezimizin çalışma ve direktifleri çerçevesinde İHH Isparta Şubesi olarak; Filistin’de 50 ve Pakistan’da 10 olmak üzere 100 yetim giydirildi. Nijer’de 100 yetime iftar verildi. Isparta’da 4 ayrı iftar programı gerçekleştirildi ve 3 bin kişiye iftar verildi. 30 bin lira fitre, zekat ve fidye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
200 yetim, 300 ihtiyaç sahibi olmak üzere 500 kişi bayramda giydirildi. Bağlar Mahallesinde bulunan İHH Giyim Mağazamızdan 50 bin TL değerinde giydirme yapıldı” dedi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °