Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

İl Özel İdare Kararlı bu yıl rekoru tazeleyecek

İl Özel İdare Kararlı bu yıl rekoru tazeleyecek

ISPARTA 1.06.2018 07:03:00 0
İl Özel İdare Kararlı bu yıl rekoru tazeleyecek
İl Genel Meclisi dün yaptığı olağanüstü toplantıda BSK asfalt kaplama giderlerinde sarf edilmek üzere 5 milyon TL ek ödenek tahsis edilmesini görüşüldü. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “her türlü manipülasyonlara rağmen 2018 yılı sıcak asfalt hedefimiz 210 km’ye ulaşacağız. Hatta daha da üstüne çıkacağız” dedi.
Köy yollarının sıcak asfalta kaplama çalışmasında geçen yıl 212 km köy yolunu BSK sıcak asfalt ile kaplayarak Türkiye rekorunu kıran İl Özel İdaresi 2018 yılında rekorunu tazelemeye kararlı. 2018 yılı içinde 210 km hedef koyan İl Özel İdaresi çalışmalarına başladı. Fakat sıcak asfalt kaplamanın ana hammaddesi olan bitüm fiyatlarında dolar fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle artış yaşandı. İl Genel Meclisi dün olağan üstü toplanarak önlemini aldı. BSK asfalt kaplama giderlerinde sarf edilmek üzere Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine 5 milyon TL ek ödenek tahsis edildi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Türkiye üzerinde oynanan oyunların yerel yansımaları da olduğunu söyleyerek “biz hedefimizde kararlıyız. Geçen yıl 200 km olan hedefimizi 212 km olarak tamamladık. Bu yıl 210 km sıcak asfalt hedefimizi de daha üstünde tamamlayacağız” dedi.     
SICAK ASFALT HEDEFİNE EK BÜTÇE
İl Genel Meclisi dün yaptığı toplantıda gündemdeki tek maddeyi görüşerek karara bağladı. Meclis üyelerine yapılan toplantı çağrısında gündem, idare birimlerinin giderlerinde sarf edilmek üzere ek ödeneğe ihtiyaç duyulması, bu nedenle 2017 mali yılından 2018 mali yılına devreden serbest nakitten 6 Milyon TL’nin karşılık gösterilmek suretiyle. BSK asfalt kaplama giderlerinde sarf edilmek üzere Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine 5 Milyon TL; personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı giderlerinde sarf edilmek üzere; Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine 250 bin TL, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bütçesine 500 bin TL, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine 250 bin TL ek ödenek verilmesi konusunun görüşülmesi olarak duyuruldu.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündem maddesi ile ilgili hazırlanan komisyona raporunda ise “2018 yılında Bitüm fiyatlarındaki öngörülemeyen artışlar nedeniyle İdaremiz 2018 Yılı Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) Asfalt Kaplama Programı dahilinde yapılacak olan köy yolları asfalt çalışmalarının tamamlanabilmesi için bitümlü malzeme alanında kullanılmak üzere 5 milyon TL ek ödeneğe ihtiyaç duyulduğu, İdaremiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Personele dayalı hizmet alımı kapsamında çalıştırılan toplam 154 sürekli pozisyonda. 18 geçici pozisyonda işçi çalıştırılmakta olup, alınan kişiler 696 saydı KHK’nın 127. Maddesi gereğince İl Özel İdaresi Personel Hizmetleri Ltd. ŞtL bünyesine geçirilmiş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu işçilere uygulanmak üzere Referans Toplu İş Sözleşmesi yayınlanmıştır. Öngörülemeyen bu maliyet artışı nedeniyle yıl sonuna kadar 8 aylık ödenek ihtiyacının 2.192.000,00 TL olduğu Birim Müdürlüklerince bildirilmiş olup, ancak bütçe imkanları dikkate alındığında şimdilik 1.000.000,00 TL. ödeneğin aktarılmasına ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır” denildi. Yapılan görüşmelerin ardından ek bütçe tahsisi oy birliği ile kabul edildi. 
 HEDEFİMİZDE KARARLIYIZ
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat konu ile ilgili Gülses’e yaptığı değerlendirmede “Dolarda ne olursa olsun, biz almış olduğumuz karar doğrultusunda 2018 yılı için 210 km sıcak asfalt hedefi koyduk. Bu hedefin üzerine çıkarak inşallah bu yıl 250 km sıcak asfalt çalışması yapağız. Her türlü manipülasyonlara rağmen, Türkiye üzerindeki her türlü çirkin oyunlara rağmen biz hedefimizde kararlıyız. Ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar Isparta İl Özel İdaresini hedefinden vazgeçiremeyecekler” dedi.    
BİTÜM’ÜN TEK SATICISI TÜPRAŞ
Yenişarbademli İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Karaca, hammadde fiyatlarındaki artıştan etkilenmemek için neden sezon başında anlaşma yapılmadığını sordu. Karaca, “Sezon başında planlama yapılırken, mutlaka ne kadar malzeme kullanılacağının planlaması yapılıyordur. Biz bu öngörülemeyen fiyat artışından neden bu kadar etkileniyoruz?” diye sorarken Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen cevapta “bitümün Türkiye’deki tek satıcısı Tüpraş. Tüpraş’a paranızı yatırıyorsunuz malınızı alıyorsunuz. Önceden parayı yatırıp malı bekletme şansınız olmuyor. Yada bitüm’ün tamamını alıp depolama imkanımız yok. Bu nedenle sezon başından bu yana yaşanan fiyat artışından etkileniyorsunuz” denildi.  GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °