Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında Toplandı; Isparta’nın Kayıtlı İşsiz Sayısı 20 Bin 207

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında Toplandı; Isparta’nın Kayıtlı İşsiz Sayısı 20 Bin 207

ISPARTA 26.04.2022 15:50:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında Toplandı; 
Isparta’nın Kayıtlı 
İşsiz Sayısı 
20 Bin 207
Isparta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, Isparta’da 2022 Mart ayı itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 20 bin 207 olduğunu belirterek; “Yılın ilk üç ayında 2 bin 030 açık iş ilanının bulunmakta olup, bin 811 kişinin de işe yerleştirilmiştir” dedi.
 
2022 Yılı 2. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı; Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında, bugün Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
VALİ SEYMENOĞLU; “BUNLARIN SANAYİ
KESİMİNE ANLATILMASI LAZIM”
Saat 14:00’da kurul üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Vali Ömer Seymenoğlu; “Mesleki Eğitim Merkezlerinin nitelikli ara eleman yetiştirmede büyük önem arz ettiğini vurgularken, bu merkezlerin öğrenim gören öğrencilere, haftada bir veya iki gün okula gidilmesi ve sahada daha fazla çalışma imkanı bulunması gibi çob büyük faydaların sağlandığına dikkat çekti. Öğrencilerin okul sonrası diploma sahibi olduktan sonra üniversite sınavına girme hakkı elde ettiklerini belirten Vali Seymenoğlu; “Öğrencilerin hem çalışma hem de okuma fırsatı var. Devletimizin sunduğu güzel bir uygulama. 9. 10. 11. Sınıf öğrencileri, okumalarının yanında çalışarak ta maddi olarak desteklenmekte, asgari ücretin %30’u oranında ücret almaktadırlar. Organize Sanayi Bölgeleri ve iş yerleri gezilerek bunların anlatılması lazım” dedi.
İL MÜDÜRÜ HÖKE; “BU YILIN İLK ÜÇ
AYINDA BİN 811 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİK”
Vali Seymenoğlu’nun konuşmasının ardında söz alan Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Höke; 2022 yılının başından bu yana gerçekleşen istihdama ilişkin bilgilerin ve istatistiki verilerin değerlendirildiği bir sunum gerçekleştirdi. Isparta’da 2022 Mart ayı itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 20.207 olduğunu belirten İl Müdür Höke; yılın ilk üç ayında 2.030 açık iş ilanının bulunduğunu ve 1.811 kişinin de işe yerleştirildiğini kaydetti. Kurulda ayrıca; bağımlılıkla mücadele kapsamında, tedavi sürecini tamamlayan kişilerin istihdam edilmelerine yönelik olarak Ticaret Odası ve Esnaf Odalarıyla çalışma yapılmasına karar verildi.
MESLEK ÖĞRENCİLERİNİN İSTİHDAM
DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ
Mesleki ve Teknik eğitim veren liselerin mevcut durumu ve bu okullardaki öğrencilerin istihdam durumlarının değerlendirildiği toplantı, Merkez Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erçelik tarafından kurul üyelerine okulda bulunan bölümler ve teknik alt yapıları hakkında bilgilerin yer aldığı sunumun gerçekleştirilmesiyle son buldu.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °