Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

İkinci Sıraya Yükselen Ispartaspor ile Lider Arasında Sadece Bir Puan Kaldı; Adım Adım Zirveye…

İkinci Sıraya Yükselen Ispartaspor ile Lider Arasında Sadece Bir Puan Kaldı; Adım Adım Zirveye…

ISPARTA 16.10.2023 14:46:00 0
İkinci Sıraya Yükselen Ispartaspor ile Lider Arasında Sadece Bir Puan Kaldı; Adım Adım Zirveye…

HABER - ANALİZ: Yunus ÖZLER 

Ispartaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grupta son 4 haftada aldığı üst üstü galibiyetlerle 12 puan toplayarak ikinci sıraya kadar yükseldi. Yeşil – Pembeli ekip ile grup lideri Amedspor arasında sadece bir puan kaldı.  

TFF 2. Lig'in 8. haftasında deplasmanda Uşakspor’u 2 – 0 mağlup eden Ispartaspor, ilk haftalarda ligin orta sıralarında yer aldığı ligde, son 4 haftada aldığı galibiyetlerle zirveye bir adım daha yaklaştı.

8 MAÇTA 6 GALİBİYET 

2023 – 2024 Sezonuna kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Somaspor maçında mağlup olarak şok bir yenilgiyle giren Ispartaspor, daha sonraki haftalarda kısa zamanda toparlanarak galibiyetler serisine başladı. Arada deplasmanda Sarıyer’e de mağlup olan ve 8 maçta 6 galibiyeti, 2 mağlubiyeti bulunan Yeşil – Pembeli ekip, hızla zirveye doğru ilerliyor. 

2. SIRAYA KADAR YÜKSELDİ 

Ligin dört haftalık bölümünde 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle rakiplerinin gerisinde kalan Ispartaspor, üst üste elde ettiği galibiyetlerle ikinci sıraya kadar yükseldi. Ligin ilk haftasına 13. Sırada, 4. Haftasında ise 7. Sırada tamamlayan Yeşil – Pembeli ekip, daha sonraki maçları kazanarak her geçen hafta orta sıralardan üst sıralara doğru tırmanışa geçti. Ligin

SON 5 MAÇTA 15 PUAN TOPLADI 

Ligin ilk haftasındaki Somaspor mağlubiyetinin ardından Menemenspor ve Denizlispor galibiyetleri alan Ispartaspor, Sarıyer mağlubiyetinin ardından ise galibiyetler serisine başladı. Sarıyer maçının ardından ligin 5. Haftasında Düzcespor’u 3 – 1 mağlup eden ve son 4 maçta 12 puan toplayan Yeşil – Pembeli ekip, Söz konusu haftaya ikinci sırada başlayan Kastamonuspor’un berabere kalmasıyla ikinci sıraya yükseldi. Toplamda 18 puana ulaşan Ispartaspor’un grup lideri Amedspor ile arasında sadece bir puan kaldı. 

9 PUAN GERİDEN GELDİ 

Bu sezon ve şuanda lig ve kupa olmak üzere 2 Kulvarda mücadele eden ve hem Ziraat Türkiye Kupası hem de lig maçlarının yoğun olduğu dönemde diğer bir deyişle ligin ilk haftalarında ligde istediği sonuçları alamayan Ispartaspor, geriden gelip zirveye tutunmayı başardı. Ligin 4. haftasına kadar 6 puan toplayabilen ve lider Amedspor’un 6 puan gerisine düşen Yeşil – Pembeli ekip, sonraki maçlarda bu farkı eritip bir puana kadar düşürdü. 

8 HAFTA SONUNDA

İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ 

Son haftalarda başarılı sonuçlara imza atan Ispartaspor, ligde 8 hafta sonra ikinci sıraya kadar yükselmeyi başardı ve 19 puanlı lider Amedspor’un hemen ardından ikinci sırada yer aldı. 

DERİNCE MAÇININ ARDINDAN 

ZORLU SÜREÇ BAŞLIYOR 

Öte yandan, önümüzdeki Çarşamba günü ligin son sıralarında yer alan Belediye Derincespor ile kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olan Ispartaspor için bu maçın ardından çok zorlu bir lig fikstürü bekliyor. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, Çarşamba günden sonra bu hafta sonu lider Amedspor ile deplasmanda son derece zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. 

 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °