Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İkametgahını getiren üniversite öğrencisine otobüs indirimi yapılsın

Isparta'nın milletvekili sayısının 4'den 3'e düşmesi, anında kentin yöneticilerinin gündemine düştü.

ISPARTA 20.06.2016 05:05:00 0
İkametgahını getiren üniversite öğrencisine otobüs indirimi yapılsın
TÜİK'in son nüfus verilerine göre yaptığı illerin TBMM'de temsil sayısı çalışmasına göre, Isparta'nın milletvekili sayısı 4'den 3'e düştü. 256 bin nüfuslu Burdur ile 421 bin nüfuslu Isparta'nın milletvekilliği temsilinde aynı olması oldukça dikkat çekti. Isparta'nın milletvekili sayısının 4'den 3'e düşmesi kent yönetiminin de anında gündemine girdi.
           
Ispartaspor konusunu konuşmak üzere biraraya gelen Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, milletvekilliği sayısının düşüşü ile ilgili de değerlendirme yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, 12 gün önceden konunun belli olduğunu ancak kamuoyuna yeni duyurulduğunu belirterek "bu sayı her yıl yenileniyor ve güncelleniyor. Çıkarılan sonuç 2016 yılında yapılacak genel seçimi ilgilendiriyor. Eğer bu yıl bir seçim olursa Isparta'nın temsil sayısı 4 değil, 3 olacak. 2017 için yeni bir değerlendirme yapılacak. 10 bin civarında üniversite öğrencisini ikametgah vermek zorundayız. O zaman vekil sayımız 3'den 4'e yeniden çıkacaktır" dedi.
           
Vali Şehmus Günaydın da konuyu hemen incelediğini belirterek " Ben hemen baktım. Isparta için 6 bin yetiyor. Çok az bir rakamla kaybetmişiz ama kalıcı değil" dedi. Kastamonu'da bu konuda yapılan çalışmadan örnek veren Vali Günaydın, "biz Kastamonu'da ikametgahını getiren öğrencilere halk otobüslerinde bir miktar indirim uygulamıştık. Isparta Belediyemiz de böyle bir karar alabilir. Hem nüfus artışı sağlanır hem de Belediyemizin İller Bankası payı artar" dedi.
           
Belediye Başkanı Günaydın da nüfusun artırılması yönünde Vali Günaydın'ın bu teklifine olumlu yaklaşarak konunun değerlendirileceğini söyledi. 

Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °