Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İhraç edilen memur nereye dava açacak?

İhraç edilen memur nereye dava açacak?

ISPARTA 24.09.2016 07:20:00 0
İhraç edilen memur nereye dava açacak?
KHK ile meslekten ihraç edilen memurların Anayasa Mahkemesi mi, yoksa idari mahkemelerine mi dava açacağı konusunda tartışma yaşandığını belirten Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, “İşin uzmanları olan, kamuoyunca tanınan bazı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığımız görüşmeler, kendi avukatlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, davanın Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılması uygun görülmüştür” dedi.
 
Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Kanun Hükmünde Kararnameler ile meslekten ihraç edilen memurların nereye dava açacağı konusunda bilgi verdi. Konuyla ilgili Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un açıklama yaptığını ifade eden Balaban, açıklamaya ilişkin şu bilgileri verdi: “Meslekten ihraç edilen memurların Anayasa Mahkemesine mi, idare mahkemelerine mi dava açacağı konusunda bir tartışma yaşanmaktadır. Türkiye Kamu Sen olarak biz yol haritamızı belirleyip, bağlı sendikalarımıza da durumu bildirdik. İşin uzmanları olan, kamuoyunca tanınan bazı hukukçu öğretim üyeleriyle yaptığımız görüşmeler, kendi avukatlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, davanın Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılması uygun görülmüştür. Bu davaların buralarda kaybedilmesi durumunda Anayasa mahkemesine dava açılabilecektir. Anayasa Mahkemesinin de olumsuz bir karar vermesi durumunda 6 ay içinde AİHM dava açılabilecektir.
Konunun kamuoyunda hukukçular tarafından dahi tartışılması da normaldir, çünkü kamu daha önce bu boyutta bir ihraç olayını yaşamamıştır, ancak bu konuda Türkiye Kamu Sen bir yol haritası belirlemiş ve bu yolu sonuna kadar takip edecektir. Bu arada Anayasa Mahkemesine dava açmak isteyenler de, kendi şahsi kararlarıyla bunu yapabilirler, ancak bizim öngörümüz bu değildir. Bu davaların silsile yoluyla takip edilmesi, bireysel iptal davalarının idare mahkemelerinde açılması bize göre doğru bir karardır.
Türkiye Kamu Sen olarak gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz, hukuken yeni bir değerlendirme yapılması gerektiği an, gerekeni süratle yerine getirir ve ilgilileri uyarırız.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °