Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İHH, Kurban Kesim Bedelini Belirledi

İHH, Kurban Kesim Bedelini Belirledi

ISPARTA 26.05.2023 12:39:00 0
İHH, Kurban  Kesim  Bedelini  Belirledi

İHH, bu yıl vekâletle kurban kesim bedelini yurtiçi ve yurtdışını tek fiyat 3 bin 700 lira olarak belirledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı’na az bir zaman kala vekâletle kurban kesim bedelini yurtiçi ve yurtdışını tek fiyat 3 bin 700 lira olarak açıkladı.

İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil; “Bu Kurban Bayramı’nda başta ülkemizdeki deprem bölgeleri ve diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyoruz. Kurban vekâletlerinizi Türkiye ile birlikte 47 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve sizlerle birlikte dertlerine derman olacağız inşallah. Bu yıl kurban keseceğimiz tüm kıta, ülke ve bölgelerde (yurtiçi veya yurtdışı fark etmez) Kurban bedelimiz 3 bin 700 TL’dir. desteklerinizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

İHH’NIN BU YIL KURBANLARI ULAŞTIRACAĞI 

KITA, ÜLKE VE BÖLGELER ŞÖYLE:

Orta Doğu: Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün.

Afrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya ve Kenya.

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan.

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir) ve Vietnam

Balkanlar ve Avrupa:  Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya ve Ukrayna (Kırım).

KURBANLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlarını vekâlet yoluyla derneğe gönderen hayırseverler, kurban bedellerini banka hesap numaralarına EFT/Havale ile veya Cumhuriyet Caddesi 1602 Sokak Kahramanlar Apartmanı Kat: 2 No.4 adresindeki Isparta İHH Dernek Merkezine bizzat gelerek elden; internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırılır.

Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, dernek tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır.

Kurbanlıklar İHH görevlileri tarafından çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

Kurbanlıkları, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra dernek, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.

ISPARTA İHH DERNEĞİ BANKA HESAPLARI ŞÖYLE:

Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesi

İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 0001 

Vakıf Katılım Bankası Isparta Şubesi

Türk Lirası Hesabı İBAN No. TR75 0021 0000 0006 5694 6000 01 

Vakıf Katılım Bankası Isparta Şubesi 

Euro Hesabı İBAN No. TR64 0021 0000 0006 5694 6001 02 

Dernek, kurban bağışı yapılırken açıklama kısmına bağışçının; ad soyad, telefon numarası ve kurban bedeli ibareleri yazılması konusunda uyarıda bulundu. 


Anahtar Kelimeler: Kurban Kesim Bedelini Belirledi
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °