Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Kudüs Siyonizmin Değil, İnsanlığın Maneviyat Başkentidir

İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Kudüs Siyonizmin Değil, İnsanlığın Maneviyat Başkentidir

ISPARTA 6.04.2023 15:59:00 0
İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil,  Kudüs Siyonizmin  Değil, İnsanlığın  Maneviyat Başkentidir

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, önceki gece İşgalci İsrail’in ilk kıblemiz,  Miracın durağı, üçüncü kutsal Mescidimiz olan Mescid-i Aksâ'ya yaptığı ve her Ramazan dozunu daha da artırdığı alçakça saldırılarına karşı sert tepki göstererek; “Kudüs siyonizmin değil, insanlığın maneviyat başkentidir” dedi. 

Konu ile ilgili olarak bir kınama mesajı yayınlayan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, mesajında; “Kudüs; Hz. İbrahim’in, Hz. İsa’nın ve Hz. Muhammed’in ortak değeridir. İnsanlığın ve inançların ortak değeri olan Kudüs’ü Siyonizmin odağı haline getirmenin bütün dinlere ve oluşturdukları medeniyet değerlerine hakarettir. 

Ortadoğu, dünya üzerinde bütün dinlere mensup kişilerin ortak mirasıdır. İsrail bölgeye çöreklenip, nifak tohumlarını saçana kadar huzur içinde yaşanan bu coğrafya, bu tarihten sonra savaşlarla, dini çatışmalarla anılır olmuştur. Kendinden başkasını düşünmeyen, bu uğurda çocuk katili olmaktan çekinmeyen bir devlet anlayışının, barış ve hoşgörünün simgesi olan Kudüs’ü ele geçirme planı bölgeyi yeniden daha büyük çatışma ortamına sürükleyecek bir adımdır.

Mescid-i Aksa, bir Ramazan ayında daha İsrail tehlikesi altında. Kudüs'e saldırıyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, kadın ve çocukları yaralıyorlar. Kudüs'ün sokaklarında ve Mescid-i Aksa'da kurşun sıkıp bomba atıyorlar. İsrail'in Kudüs'ün Yahudileştirilmesi kapsamında Mescid-i Aksa'ya saldırması tamamen yasa dışıdır. İsrail sistematik şekilde Filistinlileri bölgeden uzaklaştırarak, burada bir Yahudi mabedi inşa etmek istemektedir. Sistematik saldırılar İsrail'in geçmiş politikalarının bir parçasıdır. Katil İsrail devleti acilen durdurulmalıdır. Dünya bu zulme sessiz kalmamalıdır” dedi. 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °