Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İHH Yetim Gönüllü Danışmanı Çocuk ve Ergen Psikoloğu Bennur Tola; Isparta İHH’da Yetim Çocuklarla Buluştu

İHH Yetim Gönüllü Danışmanı Çocuk ve Ergen Psikoloğu Bennur Tola; Isparta İHH’da Yetim Çocuklarla Buluştu

ISPARTA 13.06.2022 16:31:00 0
İHH Yetim Gönüllü Danışmanı Çocuk ve Ergen Psikoloğu Bennur Tola; 
Isparta İHH’da
Yetim Çocuklarla 
Buluştu
İHH Yetim Gönüllü Danışmanı Çocuk ve Ergen Psikoloğu Bennur Tola, Isparta İHH Temsilciliğinde yetim çocuklar ile özel bir programda buluştu. Psikolog Şule Tola ise annelerine "stres yönetimi " konulu bir seminer gerçekleştirerek; “Bugünkü sloganımız ‘Canım kendim’” dedi
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Kadın Kollarının sosyal ve kültürel programları tüm hızıyla sürüyor.
KADIN KOLLARI
PROGRAMLARINA
DEVAM EDİYOR…
Zehra Efe Başkanlığında çalışmalarını yürüten İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Kadın Kolları, geçtiğimiz Cumartesi günü İHH binasında hem yetimlere hem annelerine yönelik bir program gerçekleştirdi.
TOLA; “DEZEVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZIN
GELİŞİMLERİ ÇOK BÜYÜK ÖNEME SAHİP”
Programa konuşmacı olarak Psikolog Şule Tola katıldı. Tola programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Bireylerin çocukluk yıllarında mutlu bir aile ortamı içinde yetişmeleri; bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumlu yönde besleyerek bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olmalarını sağlar. Bu sebeple özellikle dezevantajlı çocuklarımızın gelişimleri çok büyük öneme sahiptir” dedi.
“O DURUM ÇOCUKLARIN
GÜVEN DUYGUSUNA ZARAR VERİYOR”
Programda yetim çocuklar ile birlikte olan ve onların güzel dakikalar geçirmesini sağlayan İHH Yetim Gönüllü Danışmanı Çocuk ve Ergen Psikoloğu Bennur Tola da konuşmasında, “Erken çocukluk yıllarında ebeveyn kaybı çocukların güven duygusuna zarar vermektedir. Diğer ebeveyni de kaybetme korkusuyla davranışlarında bazı değişiklikler olmaktadır. Çabuk pes etme, küçük olaylara büyük tepkiler verme okul başarısında düşüşler v.b. gibi bir takım davranış bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Bugün ailelere Stres yönetimi anlatılmış, çocuklarımızla da duygusal gelişimlerini desteklemek adına öfke kontrolü konularında oyun terapi yapılarak mutlu çocuk rolpleyi oynanmıştır. Derneğimizdeki çocuklarımıza ve ailelerine psiko - eğitim ve oyun terapi çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Program karşılıklı soru ve sohbet ortamında yapılan konuşmalarla sona erdi.


 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °