Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil; Kış Kapıda Mazlumları Yalnız Bırakma

İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil; Kış Kapıda Mazlumları Yalnız Bırakma

ISPARTA 10.12.2021 16:00:00 0

İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil; 
Kış Kapıda
Mazlumları 
Yalnız Bırakma
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, 10 Aralık İnsan Hakları Gününde, yeryüzünde özellikle mazlumlara yönelik insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, onlara destek çağrısında bulundu.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, 10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Akçil mesajında; “Dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklık, doğal afetler, siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insan çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. 
 
Bugün insan hakları günü ama gönül coğrafyalarımızda yaşanan kan ve gözyaşı dinmiyor. Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Arakan’da, Gazze’de ve Kudüs’te yaşanan acılar hâlâ vicdanları yaralıyor.
 
2021 yılında hâlâ ülkesini, evlerini terk etmek zorunda kalan, göç yollarında ve mülteci teknelerinde yaşamını kaybeden insanlar var. Bir tarafta zenginliklere sahip olan ülkeler varken diğer yanda en temel gıdaya ve temiz suya ulaşamayan ülkeler ve insanlar var. Her geçen gün milyonlarca insan, yaşam, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalmakta.
Günümüzde uluslararası toplumun suskunluğundan cesaret alanlar, işgal, tehcir ve zulüm politikalarına pervasızca devam etmektedir. Komşumuz Suriye’de 2011’den bu yana devam eden savaşta 600 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 12 milyon kişi mülteci konumuna düştü. Ülkede kalanların 11 milyondan fazlası ise insani yardıma muhtaç durumda. Evlerin üçte ikisi yıkıldı.
 
Kış kapıya dayandı. İnsanlar, kamplarda ve harabeye dönmüş evlerde ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk hava, zorlu yaşam şartları ve hastalıklar mülteci kamplarındaki insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Her ne kadar onlar için bugüne kadar binlerce briket ev inşa etsek de hâlen çadır kamplarda yaşayan on binlerce insan kendilerine uzanacak bir el bekliyor.
Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde yaşıyor. Onlar sadece yokluğu değil aynı zamanda acıyı da yaşıyorlar. Soğuk ve karanlık içerisindeki Suriye zindanlarında binlerce masum kadın ve çocuk acı içerisinde yıllardır özgürlüklerine kavuşacakları günü bekliyor” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °