Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İhbarcıdan şikayetçiler

Kendileri hakkında FETÖ’cü diye ihbarda bulunulduğunu ve itibarlarının ruhsal durumlarının olumsuz etkilendiğini belirten 12 belediye görevlisi Savcılığa ihbarcı kişi ve kurumları şikayet etti

ISPARTA 27.09.2016 20:16:00 0
İhbarcıdan şikayetçiler
 

FETÖ/PDY soruşturmaları çerçevesinde geçtiğimiz Perşembe günü gözaltına alınan ve 2 gün Nezarethanede kaldıktan sonra Adliyeye çıkarılan 12 belediye görevlisi Savcılık sorgusu ardından serbest kalmıştı. Savcılık 12 kişiden sadece İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ayvat’ı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmiş diğer 11 kişiyi direkt serbest bırakmıştı.

                Cumartesi günü serbest kalan 12 kişi Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi yazarak FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgileri bulunmadığı halde maksatlı olarak isimlerinin bu işe karıştırıldığını belirterek bunu yapan kişi ya da kurumlardan şikayetçi olduklarıiddia edildi.

                Ferdi olarak şikayet dilekçelerini Savcılığa verecek olan 12 kişinin yazdıkları dilekçede şu cümlelere yer verdikleri öğrenildi:

                “22/09/2016 tarihinde Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındım. Evimiz, arabamız ve müştemilatımız arandı. Tüm kamuoyu önünde itibarımız yerle bir oldu. Paralelci olarak yaftalandım. Halkın içine çıkamaz durumdayım. Hayatım boyunca devletime ve milletime sadakatle hizmet ettim. Devlet millet karşıtı hiç bir grup yapı sendika içerisinde yer almadım. Hiçbir basın açıklaması ve mitinge katılmadım. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi it izine karışmış durumdadır. Bu listede alınan 12 kişiyi tanırım. Hiçbirimizin FETÖ/PDY bağlantısı yoktur. İsimlerimizin kasıtlı ve maksatlı olarak verildiğini biliyoruz. Bizim paralel yapı mensubu olmadığımızı geçmiş dönemin tüm amir ve memurları bilmektedir. Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığının yapmış olduğu hassas çalışma sonucu serbest kaldım. Bizim hakkımızda asılsız suçlama yapan ihbar eden isimlerimizi veren hakkımızda iftira atarak soruşturma yapılmasını sağlayan kamuoyu önünde bizi küçük düşüren tüm kişi ve kurumlardan şikayetçiyim.”

                BAZI İSİMLER VERMEYECEK

                İddialar üzerine yaptığımız araştırmada gözaltına alınan 12 kişi içerisinde yer alan bazı isimler ‘Süreci avukatımız takip ediyor. Çektiğimiz bize yetti. Allah’ından bulsun kim yaptıysa dilekçe vermedim ama bu işten temize çıkınca elbette hukuki zeminde hesaplaşacağız’ sözleri ile şikayet dilekçesini vermediklerini belirttiler.
cinaraltıhaber.com


Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °