Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

IGC Başkanı Mustafa Baş; Cumhuriyet, Türk Milleti'ne Bırakılmış En Büyük Miras ve Vazgeçilmez Bir Değerdir

IGC Başkanı Mustafa Baş; Cumhuriyet, Türk Milleti'ne Bırakılmış En Büyük Miras ve Vazgeçilmez Bir Değerdir

ISPARTA 29.10.2022 07:01:00 0
IGC Başkanı Mustafa Baş; 
Cumhuriyet, Türk Milleti
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Cumhuriyetimizin  99. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Baş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 29 Ekim’in Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. IGC Başkan Mustafa Baş,  mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Bundan tam 99 yıl önce İstiklal Savaşımızı zafere taşıyarak, cumhuriyetimize can veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. 29 Ekim Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Kahramanlıklarla dolu milletimizin şanlı tarihi, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Türk Milletinin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur. Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış, milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir.
Adım adım büyüyen kurtuluş azmi, kademe kademe güçlenen diriliş aşkı hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti’nin duvarlarını örmüş, emperyalizmin tüm tuzaklarını bozmuştur.
Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir.
Cumhuriyetimizin her alanda gelişmesi ve geçmişten bu yana gelen bütün değerleriyle ilelebet var olması ortak sorumluluğumuzdur. Görevimiz; cumhuriyete olan sorumluluğumuza yakışır şekilde, yorulmadan çalışmaktır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, Cumhuriyetimizin kuruluşuna önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °