Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İdam yasası çıkmazsa milletin iradesine saygısızlık olur

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, halkın sesine kulak verilerek idam yasasının acilen Meclis’e getirilmesi gerektiğini belirterek, “Allah’ın yasak etmediğini Avrupa Birliği istedi diye yasak edersek biz huzur bulamayız” dedi.

SİYASET 25.07.2016 07:02:00 0
İdam yasası çıkmazsa milletin iradesine saygısızlık olur
FETÖ terör örgütü bir grup subayın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunmasının ardından kamuoyunda idam cezası tekrar tartışılmaya başlamış ve sokaklarda halk idamın geri getirilmesi için taleplerde bulunmuştu. Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay da halkın bu talebine acilen cevap verilmesi gerektiğini ifade ederek, idam yasasının meclise getirilmesi gerektiğini belirtti.
BU MİLLETİ KATLEDENLERE İDAM CEZASI VERİLMESİNİ İSTİYOR
“Allah’ın yasak etmediğini Avrupa Birliği istedi diye yasak edersek biz huzur bulamayız” diyen Cevat Gençay, “ Bu milletin tarihinde idam vardır. Bu darbe girişiminde bulunanlar 2 neticeye katlanmak zorundadır. Birincisi ya iktidar olacaklar ikincisi kelleleri gidecek. Zaten bunu baştan hesaplamışlardır. Ama biz Avrupa ve Amerika istediği için bu idamı kaldırırsak bu insanları beslemiş oluruz. 250 tane şehidimiz var. Bizim de Milli Görüş’ten 22 kardeşimiz şehit oldu. Biz istiyoruz ki bugün bu milleti idare edenler, milletin meclisinde milletin iradesini hakim kılmak istiyorlarsa idam yasasını acilen meclise getirip çıkarmaları gerekir. Eğer idam yasası çıkmazsa bu milletin iradesine saygısızlık olur. Bizde bunu siyasi olarak değerlendiririz. Çünkü hangi partiden olursa olsun bu milleti katledenlere idam cezası verilmesini istiyor” şeklinde konuştu.
HALKIMIZ UYANMIŞTIR OYUNLARI GÖRMEKTEDİR
Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz da “15 Temmuz hain darbe planını fark eden halkımız bu oyunu bozmuştur. Cenabı Hak, bu milleti büyük bir felaketten korumuştur. Halkımız uyanmıştır. Oyunları görmektedir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Saadet Partisi olarak da biz en çok darbelerden yara almış bir teşkilatız. Bu gelişmeler milletimizin birliği ve beraberliği yönünde bizi ümitlendiriyor” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °