Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

'İdam hafif mi kalır diye düşünüyorum'

Halk idam cezası talep ediyor. AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce, halkın talebinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değerlendirileceğini belirterek, bu talebin yok sayılamayacağını vurguladılar.

SİYASET 8.08.2016 05:43:00 0
15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın talebi doğrultusunda yıllar sonra idamın geri getirilmesi tekrar gündeme geldi. AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce, idamın geri getirilmesi konusunu değerlendirdi.
BİLGİÇ: İDAM AZ MI GELİR DİYE DE DÜŞÜNÜYORUM
AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “İdam meselesi sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi yasama süreci ve yasamanın yürütüldüğü, yapıldığı yer Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu, mecliste görüşülecektir, değerlendirilecektir. Ama benim şahsi kanaatim bu vatan hainleri darbeci falan değil. Türkiye pek çok darbe girişimi ve darbeleri yaşadı. Bunlar direkt olarak aziz Türk milletini hedef almışlardır, bayrağı hedef almışlardır, devleti ve vatanımızı hedef almışlardır. İnsanlarımızı şehit etmişlerdir, Allah rahmet eylesin, yaralılarımız vardır 2 bin 200’e yakın, bu müthiş bir terörist saldırıdır. Bu teröristler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Milletimizin talebini biliyoruz. Bu talebi önümüzdeki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi değerlendirecektir. Bunlar inşallah en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Ben kendime zaman zaman şunu soruyorum; bu vatan hainlerine acaba idam cezası az mı gelir, hafif mi olur diye düşünüyorum. Yoksa bu ceza çok da ağır bir sürecin işletilmesine sebep olacak acaba ömür boyu hapis, müebbet hapis bunlar için daha ağır bir ceza mı olur diye kendime sormaktan edemiyorum. Ama milletimizin talebi belli. Milletimizin talebi idamdır.”
YÜCE: İLK İMZA ATACAKLARDAN BİRİSİ BENİM
Milletvekili Said Yüce de, “Kur’an da bile kısasta hayat vardır diye bir ayeti kelime var. Kısas nedir? Bir suçu işleyenin aynı suçla cezalandırılmasıdır. Bir insanın ölümü bizim inancımıza göre bütün insanların ölümüdür. Binlerce insanı mağdur etmiş, yüzlerce insanı şehit etmiş bu milletin meclisine bombalar yağdırmış bu hain çetenin cezası idam olması lazım. Bende Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İnsan Hakları Komisyonu’nda olarak bu insan hakkıdır diyorum. Çünkü bir insanın hayat hakkını elinden alıyorsunuz. Bunu yapanın aynı cezayı görmesi lazım. Toplumların içinden çürümüş, yalnızlık, çaresizlik, bugün Amerika’da Avrupa’da uyuşturucuyla boğuşuyor. Siyah beyaz çatışmaları, terörist faaliyetler. Biz istemeyiz hiçbirisinin zarar görmesini. Masum insanlar zarar görmesin. Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen batı medeniyetinin günahları boğazını geçti. Onun için  günahlarında boğulacaklar. Suriye’de Irak’ta çocuklar ölürken kıllarını kıpırdatmayan ve burada da malum hadiseye, teröristlere destek olanlar, bunun hem bu dünyada hem de ebedi ahrette cezasını, tokadını yiyecekler. Biz de bunu göreceğiz inşallah. Onun için idam cezasının gelmesini istiyorum. Hatta mecliste ilk imza atacaklardan biri olmak ve arkasında durmak istiyorum. İnşallah milletimizin bu talebinin yerine geleceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °