Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

‘İçimizde farklı gruplar asla yoktur’

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, parti içerisinde farklı düşünler olabileceğini ancak farklı grupların bulunmadığını ifade ederek, “MHP’nin arkası vatandır. Dolayısıyla biz olsa bile kardeşler arasındaki mücadeleden öteye gitmeyece

SİYASET 4.07.2016 07:02:00 0
‘İçimizde farklı gruplar asla yoktur’
Bengüturk TV, Memlekette Ramazan Programını önceki gün Isparta’da yaptı. Programa katılan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı, terör olayları ve parti içindeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yalçın, partilerinde başka gruplar olduğu gibi kamuoyuna gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Farklı düşünenler olabilir ama farklı gruplar asla yok” dedi.
BİZİ TERÖRDEN BESLENEN BİR SİYASİ PARTİ OLARAK DEĞERLENDİRENLER
MAALESEF BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTADA AÇIKLAMA DAHİ YAPAMIYORLAR
İlk olarak terör olaylarını değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Her geçen gün şiddetini artıran bu terör olayları bizim ülke olarak her gün yeni bir acı yaşamamıza neden oluyor ve sonu belli olmayan bir felakete doğru, tehlikeli bir virajda sürüklendiğimizi görmekteyiz. Bu tür durumlarda dua edip, milletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin yanında olmak gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız milli birlik ve kardeşlik projesi diye daha sonra demokratik açılım süreci diye devam ettikleri süreçle alakalı çok net uyarılar yapmışlardı. Bu müzakere sürecini durdurun, terörle müzakere değil, mücadele edilir ve eğer bir helalleşme olacaksa önce hesaplaşmak gerekir diye ifade ettiği zaman bizi terörden beslenen bir siyasi parti olarak değerlendirenler maalesef bugün geldiğimiz noktada açıklama dahi yapamıyorlar. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman olduğu gibi ülkemizin sıkıntı duyduğu bir yerde haklı olduğumuzu söylemekten öte bu mücadelenin daha iyisi nasıl yapılabilir konusunda desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz bugün burada oturuyorsak, sohbet edebiliyorsak, nefes alabiliyorsak bu güzel şeylerden birileri fedakarlık ettiği için biz buradayız. Bu vatan için şehit olmuş ve şehitlik mertebesine ermiş kişilerin ailelerinin fedakarlıklarıyla buradayız.  Bu güzel Isparta’mızda da bu güzellik inşallah bozulmaz. Bugüne kadar böyle bir felaketle karşılaşmadık” şeklinde konuştu.
YARIN BİZ YİNE OMUZ OMUZA OLACAĞIZ
Öte yandan Türkiye’nin Cumhuriyet döneminden bu yana en zorlu dönemi yaşadığını ifade eden İl Başkanı İsa Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 ayda ülke 4 tane büyük ve zorunlu seçime girdi. Bu seçimlerin hepsi bir diğerinin altyapısını hazırlayarak sanki sonuçları önceden belirlenmiş gibi bir sıkıntılı döneme girdik. 20 ayda 4 seçim Cumhuriyet tarihinde olmuş ve başka ülkelerde görülmüş bir şey değil. Bunun karşısında en büyük engel olarak MHP’yi gören bir iktidar partisi var. Hizmet etmekten öteye rakiplerini yok etme peşinde koşan bir siyasi anlayışla yollarına devam ediyorlar. Bu süreç içerisinde kamuoyuna bizim partimizde sanki gruplaşma ve sıkıntılar varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Isparta’da birinci gündemimiz Ispartalı hemşerilerimize daha iyi nasıl hizmet edilebilir konusudur. İçimizde farklı düşünenler vardır. Ama farklı gruplar asla yoktur. Hedefimiz birdir. Bu davaya ve bu partiye mensup olan herkesin bildiği bir şey vardır; Milliyetçi Hareket Partisi’nin arkası vatandır. Dolayısıyla biz olsa bile kardeşler arasındaki mücadeleden öteye gitmeyecek yarış içerisinde yarın biz yine omuz omuza olacağız. Bunun ötesinde bizi düşünmesinler.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °