Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İçerden çıkarmak için 10 bin dolar istedi

54 kişinin gözaltına alındığı tarihi operasyonu fırsat bilen bazı dolandırıcıların, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının adını kullanarak şüphelilere yardımcı olmak için ailelerinden para istediği tespit edildi.

ISPARTA 17.03.2016 08:00:00 0
İçerden çıkarmak için 10 bin dolar istedi
Isparta gündemi pazartesi gününden bu yana Paralel Devlet Yapılanması kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyonla çalkalanıyor. Aralarında cemaat imamı, mütevelli heyeti ve işadamları, eski Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile dönemin rektör yardımcıları, danışmanları, bazı merkez müdürleri ve idari personelin bulunduğu 54 kişinin gözaltına alındığı operasyonda sorgulama hala devam ediyor. Sorgusu Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde bitirildikten sonra cumhuriyet savcılığına oradan da mahkemeye sevk ediliyor. Isparta Emniyeti ve Adliye Sarayı'nda bu hareketlilik yaşanıyorken dün ortaya çıkan bir olay 'bu kadarına da pes' dedirtecek türden. Emniyet yetkilileri, Adliye Sarayı görevlileri ile tüm kamuoyu dikkatini Paralel Devlet Yapılanması Operasyonuna çevirmişken, bazı kötü niyetli kişilerin bu durumu fırsat çevirme çabası içerisinde oldukları belirlendi.
Isparta Valisi Vahdettin Özkan'a gelen bir istihbarat, dolandırıcıların soruşturmayı yürüten savcının adını kullanarak şüpheli ailelerini yardımcı olma taahhüdüyle aradığı ve para istediğini ortaya çıkardı. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcının adını kullanarak operasyon kapsamında gözaltında alınan bir şüphelinin ailesini arayan dolandırıcı '...........yardımcı olmak istiyorum. O bizim abimiz. İnşallah içerden çıkartacağız' diye taahhütte bulundu. Dolandırıcı şahıs daha sonra 0507 396 79 22 nolu telefon numarasını vererek 'beni başka bir telefondan 5 dakika sonra arayın' dedi. Şüpheli ailesinin başka bir numaradan 5 dakika sonra aradığı sözde savcı dolandırıcı İstanbul'da bir yere yapacağı yardım karşısında 10 bin dolar para gönderilmesini istedi. Şüpheli ailesi şüphelenerek dolandırıcının istediği parayı göndermedi. Aynı dolandırıcının diğer şüpheli ailelerini de arayarak para istediği, yardımcı olma sözü verdiği öğrenildi.
Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın bu dolandırıcılık eylemi bilgisinin kendisine ulaşmasından sonra Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bu konuda çalışma yapılması ve ailelerin uyarılmasını istediği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nda dün gün boyu dolandırıcının aileye verdiği telefon numarası üzerinden ve başka bilgiler doğrultusunda çalışma yürütüldüğü belirtildi. Emniyet ve savcılık, şüpheli yakınlarını dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılarla ilgili kamuoyunu uyardı. İşte o açıklama:              "Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PYD) yönelik soruşturma devam etmektedir.
Başsavcılığımızda görevli Cumhuriyet Savcılarımızın ismi kullanılarak bir kısım kişi ve ailelerin telefon ile aranarak yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili çeşitli vaatler altında görüşme yapıldığı duyumu elde edilmiştir.
Cumhuriyet Başsavcılığımızda görevli herhangi bir Cumhuriyet Savcısı tarafından bu tarz bir aramanın yapılması kesinlikle söz konusu olmayıp, Cumhuriyet Başsavcılığımız uhdesinde titizlikle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı ismi ile yapılan bu tarz aramalara vatandaşlarımız tarafından kesinlikle itibar edilmemesi, herhangi bir arama vukuunda derhal en yakın Emniyet Birimlerine ya da Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvuruda bulunulması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °