Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Huzurevi, yeni bina için yardımlarınızı bekliyor

Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür, “Bir odanın tefrişi için 10.000 TL bağış mukabilinde geçmişlerinizin veya kendi isimlerinizi bu odalara vererek isimlerinizi yaşatmanız ve yardımlarınızla yeni binamıza taşınmamızı çabuklaşt

ISPARTA 14.06.2016 07:30:00 0
Huzurevi, yeni bina için yardımlarınızı bekliyor
Gökçay’da bulunan ve Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfına ait olan Huzurevi’nin modern yeni binasının inşaatı bitti. Ancak binanın iç tefrişatı için yardım bekleniyor. Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür, dün düzenlediği basın toplantısıyla bu konuda hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.
ENGELLİLER 14 BİN LİRA KİRA ÖDENEN BİNADA KALIYORLAR
1972 yılında bakıma muhtaç ve sokakta kalan Ispartalıları bir çatı altında toplamayı gaye edinen gönüllü kişiler tarafından Huzurevi Derneği’nin kurulduğunu belirten Atilla Süldür, “1977 yılında ise Isparta Huzurevi sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfını 39 hayırsever Ispartalı kurmuştur. 1982 yılında Gökçay’daki binamız Isparta Belediyesi ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından inşa edilerek 125 kapasiteye ulaşmıştır. Halen hiçbir geliri olmayan 20 kişi ücretsiz, 20 kişi de mütevazi ücretle kalmaktadır. Ayrıca 2008 yılından bugüne yatılı hizmet veren Engellilere Bakım Merkezi, Vatan Mahallesi’nde vakfımız tarafından aylık 14.000 TL kira ödenen bir binada 45 kapasite ile hizmet vermektedir” dedi.
ODALARA İSİMLERİNİ VEREBİLİRİZ
Halen kirada bulunan engellileri Gökçay’daki tesise nakletmek ve iki tesisi bir arada işletmek amacıyla 60 kişi kapasiteli bakanlığın istediği standartlara uygun yeni binayı 2 Milyon TL’yi  aşan bir rakamla bitirdiklerini ifade eden Süldür, şunları söyledi: “Binamızın belli bir borcu bulunmaktadır. Odaların tefrişi için hayırsever Ispartalıların yardımına ihtiyacımız vardır. Bir odanın tefrişi için 10.000 TL bağış mukabilinde geçmişlerinizin veya kendi isimlerinizi bu odalara vererek isimlerinizi yaşatmanız ve yardımlarınızla yeni binamıza taşınmamızı çabuklaştırmanızı bekliyoruz.
VATANDAŞLARIMIZIN BAĞIŞLARINI BEKLEMEKTEYİZ
Mübarek Ramazan ayında dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını beklemekteyiz. Zekat bağışları ayrı bir hesapta tutularak bakıma muhtaç ücret ödeyemeyen yaşlıların gıda, giyim vb ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılmaktadır.Zekat, fitre aynıver nakdi bağış ve yardımlarınızı Kaymakkapı Meydanındaki irtibat büromuza makbuz mukabilinde teslim edebilir veya aşağıdaki telefonlarımıza müracaat halinde adresinizden gelip yetkililerce alınabilecektir. Bu vesileyle Ramazan ayınızı kutlar, ilimize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileriz.”
Adres: Keçeci Mahallesi 2430 Sokak No: 33 Gökçay Isparta
Telefonlarımız:
Huzurevi 0246 218 23 08
İrtibat Büro: 0246 223 70 23

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °