Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

HOŞGELDİN ATAM

HOŞGELDİN ATAM

ISPARTA 6.03.2024 16:36:00 0
HOŞGELDİN ATAM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’yı teşrifinin 94. Yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Kortej yürüyüşü ile başlayan törende katılımcılar 6 Mart Caddesi’nden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüş gerçekleştirdi.

ATAYA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’yı teşrifinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı. Kortej yürüyüşü için Isparta Tren Garı önünde buluşan katılımcılar zeybek oyununu izledikten sonra İstasyon Caddesi’nden 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüş gerçekleştirdi.

ÇELENKLER ATATÜRK 

ANITINA SUNULDU 

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mülki, askeri ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katılımıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Buradaki tören, sırasıyla Isparta Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

BAŞDEĞİRMEN; “6 MART KADINIYLA ERKEĞİYLE TÜM 

ISPARTA HALKININ ATA’SINA SAYGI DUYDUĞU GÜNÜN ADIDIR” 

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından yapıldı. Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bağımsızlığımızın sembolü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün, vatanına, bayrağına sevdalı Isparta'ya teşriflerinin 94. yıldönümünü gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ispartalı devlet büyüklerimizin daveti üzerine ‘Sevgili Ispartalılara selamlarımı götürünüz. Bir fırsatını bularak şehrinize geleceğim’ diyen Atatürk’ümüz, 6 Mart 1930 günü milli mücadelede eşine az rastlanacak büyük bir gayret gösteren güller ve gönüller diyarı şehrimizi ziyaret etmiştir. Isparta’mızın en müstesna günlerinden birisi olan ve tarihe altın harflerle geçen 6 Mart 1930, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizde sevgi ve heyecanla karşılandığı, gencinden yaşlısına, kadınından, erkeğine tüm hemşehrilerimizin Ata’sına saygı duyduğu günün adıdır. Ata’mızı Isparta’mızda ağırladığımız o gün Valimiz Ekrem Bey, Belediye Başkanımız Hilmi Çakmakçı Bey ile birlikte hemşehrilerimiz nasıl bir heyecan ve mutluluk yaşadıysa o büyük günü bir kez daha Ispartalı hemşehrileri olarak bugün aynı heyecan ve gururla bizlerde yüreğimizde hissediyoruz.

ISPARTA’MIZ MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE GÖSTERDİĞİ 

ÜSTÜN HİZMETLERLE SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ BİR ŞEHİRDİR” 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt gezilerinde iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik mesajları vererek milletimizin birliğini ve kararlılığını pekiştirmiş, bayrak, millet, vatan ve devlet sevgisini bir kez daha perçinlemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 52 ili ziyaret ettiği yurt gezilerinde uğradığı yerler arasında Teke Yöresi Göller Bölgesi, Batı Akdeniz’in üç ilinden birisi Isparta’mızda yer almaktadır. Isparta köklü bir tarihe sahip olmakla birlikte, Türk milletinin varlık sebebi olan Milli Mücadele döneminde gösterdiği üstün hizmetlerle saygınlığını kazanmış bir ilimizdir.

“ISPARTA’MIZ YILLAR SÜREN MÜCADELE DÖNEMİNDE

871 ŞEHİT VE BİNLERCE GAZİ VERMİŞTİR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca silah arkadaşları ve milletimizle birlikte bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla bizlere aydınlığa giden yolu aralamıştır. Kuvay-i Milliye ile bütünleşmiş şehrimiz, milli mücadeleye her yönüyle destek vermiştir. Mustafa Kemal Paşa’nın safında Milli Mücadeleye giren Isparta’mız yıllar süren mücadele döneminde 871 şehit ve binlerce gazi vermiştir. Mücadele sırasında milli birlik ve beraberlik açısından önemli bir duruş sergileyen Isparta halkı, gelecek kuşakların onları tanımasına, hatırlamasına ve saygı duymasına layık olmuştur. Isparta’mız milli mücadeleye "Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir.", “Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruat” diyerek nasıl tam destek verdiyse aynı şekilde bugüne kadar iç ve dış mihraklara karşı vatanı, bayrağı, bağımsızlığı, ezanı tehlikeye düştüğünde kendisine vurulmak istenen prangayı da nasıl kırıp atacağını göstermiştir.

“TÜRK MİLLETİ OLARAK ASIL GÖREVİMİZ DAHA ÇOK ÇALIŞARAK,

BAYRAĞIMIZI ÇOK DAHA YÜKSEKLERE TAŞIMAKTIR” 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azmi, cesaret dolu hayatından hepimizin kendimize çıkarması gereken önemli dersler olduğuna inanıyorum. Asıl görevimizin daha çok çalışarak, bayrağımızı çok daha yükseklere taşımak olduğuna inanıyorum. Biliyoruz ki Atatürk'e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı her daim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmaktan geçmektedir.

“GENÇLERİMİZ BİZLERDEN DEVRALDIĞI

BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAKTIR” 

Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz” sözleriyle seslenen Ata’mızın “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir” demektedir. Sizlerde gelecekte bizlerden devralacağınız bayrağı çok daha ileriye taşıyacaksınız. Buna inancımız tamdır. 

“ISPARTA OLARAK BİZLERDE ATAMIZIN SEVGİ, ÖVGÜ 

VE TAKDİRLERİNE MAZHAR OLMUŞ BİR ŞEHİRİZ” 

Milli Egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bizler için rehber olmaya devam edecektir. Bizlerde sevgi, övgü ve takdirlerine mazhar olma şerefine ermiş hemşehrilerimizle hep birlikte el birliği, gönül birliğiyle şehrimizi daha da geliştirmeye, güzelleştirmeye, ‘Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır” düsturuyla bize miras olarak bıraktığınız Cumhuriyetimize, ilke ve inkılaplarınıza, hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlığına, Türkiye Yüzyılında Isparta’mız için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız. Bu şehre onurların en büyüğünü yaşattınız. Sana olan minnet ve şükranlarımızı şahsım ve Ispartalı hemşehrilerim adına sunuyor, seni ve senin fikirlerini sonsuza kadar savunmaya, bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğimizin sözünü bu meydandan bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜYÜK BİR DEVLETTİR 

VE DAHA DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Isparta halkı omuz omuza vererek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma doğrultusunda sizin ilkelerinizden aldığı feyz ile işaret ettiğiniz istikamette emin adımlarla ilerlemekte, şehrinin değerine değer katmaktadır. Isparta’mız tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde azmiyle, çalışkanlığıyla, vatanperverliğiyle devletinin yanındadır.

Bize emanet etmiş olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin çok daha güçlü hale gelmesi için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimiz için bu tarihi gün vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ AÇILDI 

Ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri Tarihi Garnizon Komutanlığı binasında bulunan müzeyi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı Atatürk resimleri sergini gezdi. Vali Baruş müzede bulunan şeref defterine “Atatürk’ün Isparta’yı teşrifinin 94. yılında onun anısını yaşatmanın büyük onurunu yaşıyoruz” yazarak imzaladı. 

6 MART ATATÜRK’ÜN ISPARTA’YA 

GELİŞİ KUTLAMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 


Anahtar Kelimeler: HOŞGELDİN
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °