Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Hoşça kal Isparta

Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Daire Başkanı iken, IPARD Yasal Mevzuatı’nı Vali Vahdettin Özkan yazmıştı. Türkiye’de 22 Kent’e TKDK kurulmuştu. Isparta O ilklerden biri idi. Ve karar veren de Özkan idi.

ISPARTA 2.06.2016 05:09:00 0
Hoşça kal Isparta
5 Ağustos 2013 Kararnamesi ile Isparta’ya atanan Vali Vahdettin Özkan, 3 yılda iz bırakan hizmetlerde bulundu. Vali Özkan, Hükümet tarafı başta olmak üzere Kamu Yönetimi’nin eş güdümü, Mesleki ve Ticari örgütlerle sağlıklı ve verimli iletişimi, Bilim (SDÜ) ve Kalkınma Ajansı ahenkli çalışması ve halka güleç yüzlü yaklaşımı ile birçok kronik sorunu çözdü.
 
» II. OSB: Global Mania Planı sorununu çözdü. II. OSB’nin yolunu açtı. Bugün II. OSB için ön onay alındı. » 1/ 100.00 ÇEVRE DÜZENİ PLANI: Isparta’da şok edici sorun yaratan Çevre Düzeni Planı yürürlüğe girmeden BAKA’ya rapor hazırlattı. Sorunlu maddeleri anında düzelttirdi. Isparta’nın geleceğini açtı. » ÇAĞRI MERKEZİ: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleri ile bugün 600 kişiye istihdam sağlayan Çağrı Merkezi’nin Isparta’ya gelmesini sağladı.
 
» GÜL’E BÜYÜK DESTEK: Gül Çiçeği’nin Süs Bitkisi Kategorisi’nden çıkarılmasını sağladı. Gül Çiçeği «ENDÜSTRİYEL BİTKİ» ilan edildi. Destek oranı 30 kat arttı. » AFET FONU: 30 MİLYON TL: Dolu Afeti devam ederken, çizmeleri giyip bahçelerde zarar tespit etti. Dolu yağarken rapor Ankara’ya ulaştı. Çiftçiye 1 hafta içinde 30 Milyon TL afet ödemesi yapıldı. » 50 YILLIK RÜYA: Sütçüler’in 50 yıllık rüyası Melikler Köprüsü Projesi’ni hayata geçirdi. » Dereboğazı Yolu ve Yüksek Nitelikli Hızlı Tren için çalıştı. » Isparta’nın 2020 Kırsal Kalkınma Planı’nı bizzat yazdı; yönetti.
 
VALİ VAHDETTİN ÖZKAN’IN
ISPARTA’DA İZ BIRAKAN
HAYATI
«TKDK’YI O yazdı,
Isparta’da kurulmasına
O karar verdi»
            Vali Vahdettin Özkan’ın Isparta ile yolunun kesişmesi 2013 yılı öncelerine dayanıyor
            Zira Özkan, Şırnak Valiliği öncesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Başkanı idi
            Avrupa Birliği’nin (AB) Kırsal Kalkınma Politikası olan (IPARD) Programı’nın yazılım sürecini Vali Vahdettin Özkan yönetmişti.
            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Yazılım ve Mevzuat sürecini Özkan yönetmişti.
            2010’da Türkiye’de 22 Kent’te TKDK Koordinatörlüğü kuruldu
            22 Kent içerisinde Isparta’da yer alıyordu
            Ve O kararı Vali Vahdettin Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Daire Başkanı unvanı ile vermişti.
KADER O’NU ISPARTA’YA
VALİ OLARAK GETİRDİ
«Burada Kırsal Kalkınma
Planı’nı kaleme aldı»
            Özkan Strateji Daire Başkanı iken Şırnak’a Vali unvanı ile atandı.
            5 Ağustos 2013 Valiler Kararnamesi ile de yolu Isparta ile kesişti.
            Özkan 29 Ağustos 2013 tarihinde Isparta’da Vali olarak resmî şekilde göreve başladı.
            Avrupa Birliği’nin (AB) yüzde 70; Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ise yüzde 30 finansman desteği ile kurulan hibe programı ağına Isparta’nın dâhil edilmesine karar veren Özkan’ın yolu bir kez daha kesişmişti.
            Özkan 1 Haziran 2016 tarihine kadar Isparta’da Vali unvanı görev yaptı.
            Bu süreçte Isparta’ya bir armağan daha kazandırdı
            Kırsal Kalkınma Programı
            Yazılımını Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) yaptığı Programı bizzat yönetti.
BÜYÜKŞEHİR’E ATANDI
TERFİ ETTİ
«Kriz Yönetim Uzmanı
Vali Özkan»
            Vali Vahdettin Özkan, kariyerinin çok büyük bir bölümünde kritik, hayati alanlarda geçirdi. Zira Özkan, Birleşik Devletler’in (ABD), Irak’a askeri müdahalesinden sonra Bölge Kriz Merkezi’ni yönetmişti. Vali Özkan, kadîm dostluklara; Türkiye’nin kardeşlik harcına vurgu yapmıştı. Şırnak’ta görev yaparken «EĞİTİM» ve «YOL»da büyük projeler hayata geçirmişti. Vali Özkan, bu başarılı çalışmaları sonucunda «TÜRKİYE CUMHURİYETİ YILIN BÜROKRATI» seçilmişti.
            Vali Vahdettin Özkan, Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729 sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Kahramanmaraş’a atandı.
3 YILDA İZ BIRAKAN
HİZMETLER YAPTI
«Mania Planı Engeli’ni aştı»
            29 Ağustos 2013’ten bu yana Isparta’da Vali unvanı ile görev yapan Vahdettin Özkan, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere herkes ile ahenkli ve verimli bir çalışma sistemi kurdu.
            Bilgiç başta olmak üzere Hükümet tarafı, kamu kurum ve kuruluşları, mesleki ve ticari örgütler, vakıflar ile sağlıklı bir iletişim kurdu.
            Aşağıda paylaşılan bilgiler ve eserlerin tümünde TBBM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte Vali Vahdettin Özkan’ın da emeği var.
» II. OSB:
Global Mania Planı sorununu çözdü. II. OSB’nin yolunu açtı. Bugün II. OSB için ön onay alındı.
» 1/ 100.00 ÇEVRE DÜZENİ PLANI:
            Isparta’da şok edici sorun yaratan Çevre Düzeni Planı yürürlüğe girmeden BAKA’ya rapor hazırlattı. Sorunlu maddeleri anında düzelttirdi. Isparta’nın geleceğini açtı.
» ÇAĞRI MERKEZİ:
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleri ile bugün 600 kişiye istihdam sağlayan Çağrı Merkezi’nin Isparta’ya gelmesini sağladı.
» GÜL’E BÜYÜK DESTEK:
Gül Çiçeği’nin Süs Bitkisi Kategorisi’nden çıkarılmasını sağladı. Gül Çiçeği «ENDÜSTRİYEL BİTKİ» ilan edildi. Destek oranı 30 kat arttı.
» AFET FONU: 30 MİLYON TL:
Dolu Afeti devam ederken, çizmeleri giyip bahçelerde zarar tespit etti. Dolu yağarken rapor Ankara’ya ulaştı. Çiftçiye 1 hafta içinde 30 Milyon TL afet ödemesi yapıldı.
Vali Vahdettin Özkan, bu alanda Kriz Yönetim Uzmanı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştı. Zira Özkan, afetin yaşandığı Cumartesi günü çizmeleri giyip Merkez İlçe, Yalvaç, Uluborlu, Eğirdir, Gelendost’ta bahçelere gitmişti. Aynı anda Gıda- Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün tüm Teşkilâtları’nda görev yapan 300 Mühendisi sahaya göndermişti. 100 araç ile 300 Mühendis, tüm ilçelerde afet anı devam ederken, hasar tespit çalışmalarına başlamıştı. Afet bilgisini aynı gün; Cumartesi telefon aracılığı ile Gıda- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirmişti. Pazar günü ise rapor çıkmıştı. Rapor, elektronik posta ile Bakanlık’a gönderilmişti. Pazartesi de yazılı şekilde Bakan’a elden teslim etmişti. Ve 1 hafta içerisinde Isparta’ya 30 Milyon TL afet ödeneği gelmişti.
» 50 YILLIK RÜYA:
Sütçüler’in 50 yıllık rüyası Melikler Köprüsü Projesi’ni hayata geçirdi.
» DEREBOĞAZI YOLU
YÜKSEK NİTELİKLİ
HIZLI TREN
            Vali Vahdettin Özkan, Antalya ve Konya karşılıklı 2 X 2 Yol için de yoğun şekilde emek vermişti. Her 2 alanda çalışmalar sürüyor
            Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımı için de çaba göstermişti
            Isparta’nın 100 yıllık rüya projesi Antalya’ya (LİMAN) demiryolu ile erişme hedefi emin adımlarla ve sağlıklı şekilde yürüyor.
» ISPARTA’NIN
KIRSAL KALKINMA
PLANI’NI YAZDI
            Vali Vahdettin Özkan, 2 ay önce Isparta’nın Kırsal Kalkınma Planı’nı yazım sürecini yönetti.
            Zira Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Vali Vahdettin Özkan’ın direktifleri ile Kırsal Kalkınma Planı hazırladı
            Aynı zamanda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan Vali Vahdettin Özkan, o süreci bizzat yönetti.
 
 
HOŞÇA KAL ISPARTA
 
Sağlık, Eğitim, Bilim, Sivil Havacılık Üssü
Itrî/ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler açısından
Isparta, geleceğe emin adımlarla koşar
 
Vali Vahdettin Özkan, Akdeniz’e konuştu:
«29 Ağustos 2013’te Isparta’da göreve başladım. Büyük bir onurla hizmet ettim. Şimdi Kahramanmaraş’a atandım. Görev kutsal. Türkiye’nin dört bir köşesi kutsaldır. Aşkla, tutkuyla, onurla, canla- başla çalışmaya değer… Isparta hayatımda iz bıraktı. Duam, benim de «Isparta’ya Hoş Sadâ bırakmış olmamdır.» Isparta’yı, Ziraat, Sivil Havacılık Üssü, Eğitim- Bilim’de parlak bir gelecek bekliyor. Itrî/ Tıbbi ve Aromatik Bitkileri çok önemseyin. Sevgili Ispartalılara selamlarımı yazın lütfen…» 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °