Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Hoş Geldin Şehr – i Ramazan

Hoş Geldin Şehr – i Ramazan

ISPARTA 1.04.2022 07:29:00 0
Hoş Geldin Şehr – i Ramazan
Mübarek Ramazan ayı yarın başlıyor. Bugün ilk teravih namazı kılınacak, gece ise sahura kalkılıp ilk oruç için niyet edilecek.
 
İslam Aleminin sabırsızlıkla beklediği Mübarek Ramazan ayı başlıyor. Yarın başlayacak olan Mübarek Ramazan ayı nedeniyle ilk teravih namazı bugün kılınacak,  gece ise sahura kalkılıp ilk oruç için niyetlenilecek. Ramazan ayının ilk teravih namazı bugün saat 20.45’te kılınacak. İlk iftar ise yarın saat 19.28’de açılacak.
Mübarek Ramazan ayı nedeniyle Isparta Belediyesi vatandaşların ay boyunca ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için camilerde gerekli hazırlıklarını tamamladı. Bu doğrultuda tüm camilerde genel temizlik yapılırken, ilgili kurum tarafından da yapılan programla camilerde Ramazan ayı boyunca işlenecek olan dini programların konuları da belirlendi.   
HAYAT PAHALILIĞI YÜZÜNDEN
RAMAZAN GELMESİNE RAĞMEN
PİYASALARDA DURGUNLUK HAKİM
Onbir ayın sultanı Ramazan ayına bir gün kala her yıl piyasalarda gözlenen canlanma bu yıl maalesef yaşanmıyor. Dolayısıyla, geçmiş yıllarda yüzleri gülen esnafların yüzü bu yıl gülmüyor. Onbir ayın sultanı Ramazan ayının bereketi piyasalara da yansımadı. Uzun süredir büyük durgunluk yaşayan alışveriş merkezlerinde, şu günlerde o durgunluk sürüyor.
Ramazan'a hazırlanan vatandaşlar sahur ve iftarlıklarını almanın telaşına düştü. Ancak, sahurluk ve iftariyeliklerde gözlenen fahiş fiyat artışı, bu Ramazanda sadece dar ve orta gelirli vatandaşlar açısından değil tüm vatandaşlar açısından zor geçeceği anlamına geliyor. Ancak tüm bunlara rağmen mübarek ayda her zaman olduğu gibi yardımlaşma ve dayanışma duygusunun ön plana çıkması bekleniyor. Şimdilerde Ramazan'ı büyük bir sevinçle karşılamanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bu gece ilk sahurlarına kalkmaya hazırlanıyor.
BU YIL RAMAZAN
30 GÜN SÜRECEK…
Bu arada her dört yılda bir 29 gün süren Ramazan ayı bu yıl 30 gün sürecek. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının son orucu 1 Mayıs Pazar günü tutulacak. 27 Nisan Çarşamba’yı Perşembeye bağlayan gece ise Mübarek Kadir Gecesi olarak kutlanacak.

Anahtar Kelimeler: ramazan şehr geldin
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °