Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

‘Hiçbir hain girişim bu millete zarar veremeyecektir’

‘Hiçbir hain girişim bu millete zarar veremeyecektir’

ISPARTA 12.07.2017 05:01:00 0
‘Hiçbir hain girişim bu millete zarar veremeyecektir’
Fetullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Isparta Şehitliğinde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunan törende Vali Günaydın ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı.
BÜYÜK FEDAKARLIKLARDA BULUNDULAR
Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, FETÖ’nün giriştiği hain darbe girişiminden sonra defalarca açıklamalarda bulunduklarını belirterek, “Dedik ki bu büyük milleti tarih boyunca kim yenmeye çalıştıysa beceremedi. Allah’ın izniyle bu büyük millete karşı bundan sonra da girişilecek her türlü girişim, bu milletin asil evlatları tarafından bertaraf edilecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama tabi ki bu hain girişim sırasında kayıplarımız oldu, şehitlerimiz oldu. 15 Temmuz şehitlerimiz, terörle mücadelede şehadet şerbeti içen şehitlerimiz ve bu aziz toprakların bize yurt olarak kalması için hayatlarını feda eden bütün şehirlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Yine 15 Temmuz gazilerimizi ve terörle mücadele de gazi düşen bütün gazilerimizin minnetle şükranla hep anıyoruz. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü büyük fedakarlıklarda bulundular” dedi.
HİÇBİR ZORLUK HİÇBİR SIKINTI BU AZİZ MİLLETE DİZ ÇÖKTÜRTMEYECEKTİR 
Bu ülkenin her türlü tehlike karşısında dimdik ayakta kalması için hayatlarını seve seve ortaya koyan gazilerin de kendileri için baş tacı olduğunu ifade eden Vali Günaydın, “Bunu herkes gördü, bütün dünya gördü. Bu büyük millete uzanan eller mutlaka ve mutlaka kırılacaktır. Bundan sonra da bu güzel vatanımızın üzerinde hesabı olanlar bunu iyi bilsinler iyi anlasınlar, hiçbir zorluk hiçbir sıkıntı bu aziz millete diz çöktürtmeyecektir. Hiçbir hain girişim bu millete zarar veremeyecektir, çünkü bu millet Çanakkale ruhuyla her türlü güçlüğü yenecek azim ve kararlılıktadır. İnşallah bu 15 Temmuz hain girişiminden sonra bütün vatandaşlarımız artık birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anlamışlardır. Çünkü bu büyük millet bir ve bütün olduktan sonra hiçbir güç bu milleti yenemeyecektir ve bu milletin bu azim ve kararlılığı da her türlü güçlüğü yenecektir. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Huzurlu bir gelecek diliyorum” şeklinde konuştu. 
16 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK
Öte yandan 15 Temmuz etkinliklerinin 16 Temmuz’a kadar devam edeceğinin altını çizen Vali Şehmus Günaydın, şunları söyledi: “Şehitlik ziyaretini yaptık gördüğünüz gibi Isparta’dan çok önemli bir katılım var. Herkes burada yani bu şunu gösteriyor, bu milli birlik ve bütünlüğümüzün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bundan sonra hep beraber mevlidi şerife geçeceğiz yarın ve ondan sonraki günlerde de anma etkinliklerimiz devam edecek. Bu anma etkinliklerimize bütün Ispartalı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Özellikle 15 Temmuz akşamı bütün vatandaşlarımızın meydanda olmasını bekliyoruz. Hep beraber olalım ve bu ülke üzerinde hesabı olan herkese çok açık ve net bir şekilde şu mesajı verelim; bu büyük millet birdir bütündür ve tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonra da her türlü zorluğu her türlü güçlüğü yenecektir.”
Şehitlikteki törenin ardından Ulu Cami’de mevlidi şerif okutuldu. Daha sonra valilik arkasında yemek ikramında bulunuldu. Burada Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, vatandaşlara yemek dağıttı. 
ANI DEFTERİ AÇILDI
Öte yandan vatandaşların duygularını paylaşabilmeleri için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına “15 Temmuz Anı Defterleri’ konuldu. 
İŞTE 15 TEMMUZ ETKİNLİK PROGRAMI 
12 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ
Saat: 17.00 15 Temmuz Şehitler Anıtı açılışı
Yer: Süleyman Demirel Üniversitesi
Saat: 17.45 15 Temmuz Hatıra Ormanını ziyaret
13 Temmuz 2017 Perşembe Günü
Saat: 18.30 “15 Temmuz Sosyal Analizi ve Milli Duruş” adlı konferans
Yer: Belediye Kültür Sineması
14 TEMMUZ 2017 CUMA GÜNÜ
Şehit olan vatandaşlarımız için okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılması
Şehit yakınları ile gazi ve ailelerinin katılımlarıyla onurlarına yemek verilmesi
IYAŞ Kongre ve Sergi Sarayı
15 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ GÜNÜ
Saat: 21.00 Milli birlik yürüyüşü
Harekât Güzergâhları
a) Isparta Belediye Başkanlığı önü
b) Kavaklı Camii önü
c) Atatürk Stadyumu önü Varış Yeri
15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı Saat:00.13 Tüm camilerimizde sela okunarak Demokrasi Nöbetlerine başlanılması,
Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği süre boyunca nöbetlere devam edilmesi


Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °