Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Hiç geçmedikleri yolda HGS cezası yemişler!

Isparta’da yaşayan emekli öğretmen Yusuf Ziya İrioğlu ile esnaf Halil Yılmaztürk, Karayolları’ndan gelen ceza tebligatlarıyla adeta şok yaşadılar.

ISPARTA 29.12.2015 08:46:00 0
Hiç geçmedikleri yolda HGS cezası yemişler!
Isparta’da ikamet eden esnaf Halil Yılmaztürk ve emekli öğretmen Yusuf Ziya İrioğlu, Karayolları’ndan gelen Hızlı Geçis Sistemi ihlali cezası nedeniyle adeta şok yaşadı. Ceza tebligat zarflarını açan İrioğlu ve Yılmaztürk, bugüne kadar hiç kullanmadıkları otoyolda HGS ihlali cezası yediklerini gördü. Ayrıca yaklaşık 2 yıl önce yazılan cezaların bugün kendilerine ulaştırılmasına da anlam veremediklerini ifade eden İrioğlu ve Yılmaztürk, şimdi haklarını aramaya çalışıyor.
CEZA YEDİYSEK FOTOĞRAFLI BELGE GÖNDERSİNLER
Emekli Öğretmen Yusuf Ziya İrioğlu, 29 Mart 2014 tarihinde Çeşme-İzmir-Aydın otobanında HGS ihlali nedeniyle kendisine 33 lira ceza kesildiğini belirterek, hayatında Aydın’a hiç gitmediğini belirtti. İrioğlu, “Bu cezaya anlam veremedim. Konuyla ilgili Karayolları Müdürlüğü’ne dilekçe yazdım. Ayrıca BİMER’e şikayet yazdım.Ceza yazılan plakalı aracımı 20 Kasım 2014 tarihinde sattım. Ama bu cezanın kesildiği tarihte araba benim üzerimeydi. Ama ben Aydın’ı hiç görmedim. Bu hatanın düzeltilmesini istiyoruz. Sattığım kişi aracın Şubatta vizesini yaptıracak. Ama bu ceza ödenmediği takdirde vizesinin yapılmayacağı yazıyor. Eğer böyle bir ceza yediysek bunun belgeli, fotoğraflı kaydını istiyoruz” dedi.
URFA’YA HİÇ GİTMEDİK AMA CEZA YEMİŞİZ
Esnaf Halil Yılmaztürk da gelen tebligatta 18 Ocak 2014 tarihinde Adana otobanında Şanlıurfa istasyonunda HGS ihlali yaptığının yazdığını ifade ederek, o yolu bugüne kadar hiç kullanmadığını söyledi. Yılmaztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Tebligat 23 Aralık 2015 tarihinde geldi. cezada sadece plaka belirtilmiş, marka ve model yok. 18 Ocak 2014 tarihinde Adana otobanında Şanlıurfa istasyonunda HGS ihlali yaptığımız yazıyor. Biz o tarihleri bırakın, Urfa’ya hiç gitmedik. Belgedeki telefonları aradık ama ulaşamadık. Fakslarına da ulaşılmıyor. Bir tek mail gönderebildik. Ama geri dönüş yapmadılar. İhlal yaptığımıza dair fotoğraflı belge istiyoruz. Geçiş ücreti 11 TL. Ama cezası 110 lira toplamda 121 TL ceza yazılmış.
BU HATANIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ
Bunun hata olduğu belli. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Eğirdir Sarıidris’te bir vatandaşa İstanbul Boğaz Köprüsü’nden traktörle 10 kez HGS ihlali yapmış görünüyor. İnternette araştırma yaptık Türkiye’nin birçok yerinde bu konuda mağdur var.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °